Publicat: 4 Septembrie, 2017 - 20:10

Asociația One Health-New Medical Concept s-a afiliat Coaliției pentru Modernizarea României și reunește peste 400 specialiști marcanți, peste 20 de instituții și organizații din România, Italia și SUA

Coaliția Națională pentru Modernizarea României se simte onorată astăzi să spună ?Bun Venit' asociației One Health-New Medical Concept , reușind astfel să își mărească spectrul în domeniul sănătății și să contribuie și mai mult la eficientizarea sistemului de sănătate din România, alături de noul Vicepreședinte CNMR , Membru corespondent al Academiei din România, Nicolae Manolescu.

Elementul de nou pe care Asociația One Health New Medical Concept îl aduce la nivelul societății este întocmai faptul că însumează preocupări ale specialiștilor din toate domeniile care condiționează sănătatea , inclusiv Alimentația, Nutriția și ocupaționalul, cu două direcții principale de acțiune: Profilaxia Primară a Vieții și Viața Post-Terapie.

Înființată în anul 2005 , Asociația One Health — New Medical Concept a reușit să evolueze într-un ritm supraomenesc și să atragă de partea ei universități , institute de cercetare , spitale și a primit în plan european, din partea Federației Europene a Academiilor de Medicina( FEAM) sarcina promovării conceptului în țările Europei Centrale și de Sud Est, responsabilitate poate unică pentru o entitate din România.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României , îmbrățișează conceptul și se angajează să ofere tot sprijinul cuvenit unui astfel de scop , coaliția însăși având ca una din preocupări primordiale menținere unui sistem de sanătate just și îmbunătățirea acestuia în România pentru asigurarea echilibrului și bunei funcționări a societății. De asemenea, este un moment marcant să avem alături de noi o personalitate academică cu asemenea rezonanță în România cum este Domnul Nicolae Manolescu și speră ca acest parteneriat să își atingă obiectivele asigurând tot sprijinul cuvenit.

Alături de domnul Academician Manolescu, Președintele One Health-New Medical Concept și acum Vicepreședinte la nivel național CNMR , se alătură și restul conducerii One Health dintre care amintim: Ursu Ioan ( Director Științific Institutul Horia Hulubei, Magurele, Șef Departamentul de Radiații cu Mediul) , Florescu Simin ( Dr. Director Medical Spitalul Victor babes) , Florian Udrea (Dr. Președinte Agenția Națională Arii protejate), Popescu Irinel (m.c Acad. Rom. Prof Univ Dr. Spitalul Clinic Fundeni) , Cepoi Vasile ( Dr Președ. Agenției Naționale de Management a Calității de Sănătate),Constantinescu Mircea (Dr. Prof. Univ Decan la Facultatea de Medicină, Univ . Leuven ,Vicepreșed. Al FEAM) , Bogdan Miron ( Dr. Prof. Univ. Spitalul de Pneumologie Marius Nasta), Ceausu Emanoil ( Dr. Prof. Academician ASM), Iacobescu Fanel ( Președinte RENAR) , Ifrim Mircea (Secretar Gen. Academia Științe Medicale din România), Jelev Ioan (Secretar Gen. Academia De Stiinte Agricole și Silvice din România).

'În planul securității naționale , sănătatea ocupă un loc în primele rânduri . Dacă avem în vedere contextul actual , modificările care se produc la nivel global constituie o provocare și vizează întocmai condiția de viață a omului și mediul în care trăim. Interconexiunea dintre evenimentele internaționale și cotidian are ca primă consecință agravarea condiției de sănatate a omului. Ne confruntăm cu schimbări climatice accelerate, miscări de populație, bacterii biorezistente la antibiotice, noi boli cu evoluții necontrolate. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca instituțiile de specialitate să găsească soluții în tratarea de la rădăcină a afecțiunilor', a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.