Publicat: 5 Martie, 2016 - 19:16
Share

În perioada martie – iunie 2015, Accademia di Romania in Roma prezintă stagiunea concertistică Appunti Musicali, un ciclu de lectii - concert dedicat marilor compozitori, care se va desfăşura la sediul academiei în   Sala de Concerte. 
     
Stagiunea se deschide  Duminică 6  martie, orele 17.00 cu  lecţia – concert despre marele compozitor 

Johann Sebastian Bach.

Vor participa: Cipriana Smarandescu – clavecin, Daria Trofanchouk – pian,
 Arianna Vicari- vioară, Nicolo di Caro – baterie, 
Lucrezia și Francesca Corelli - clavecin,
 Angelica Fiorello şi  Luca Giaccone – pian.

Vor urma:
18 Martie – Wolfgang Amadeus Mozart
15 Aprilie –  Robert Schumann
20 Mai  - Gioachino Rossini
8 Iunie – George Enescu .

    Toate concertele propun un repertoriu de muzica rafinat, care combină cele mai renumite şi iubite piese, introducând  multe detalii şi opţiuni  neobişnuite, oferind astfel publicului şi posibilitatea de a descoperi părţi muzicale rar auzite, împreună cu piese muzicale mai populare şi  cunoscute Concertele sunt introduse de către profesoara Daria Trofanchouk. Ea va ghida ascultătorii de toate vârstele într-un gen de lecții de pian de concert, explicând evoluția muzicii, prin intermediul stilurilor și schimbărilor istorice. Prin această călătorie în lumea muzicii se vor întâlni personaje care au revoluționat muzica: Bach, Mozart, Schumann, Rossini, Enescu până astăzi. În acest fel, publicul va înţelege muzica contemporană cunoscând rădăcinile  adânci și importante ale sale,destăinuite de marile genii ale trecutului.

Daria Trofanchouk este pianistă, a absolvit Conservatorul Santa Cecilia din Roma. A fost studenta maeştrilor Giuseppe Scotese și Francesco Buccarella.  A fost profesor colaborator şi solistă la Teatro dell'Opera di Roma. A desfăşurat activități de acompaniator de operă şi a cântat în spectacole de operă și diferite evenimente muzicale.
Este expert în educație muzicală și a dezvoltat o metodă originală de predare pian pentru copii, care îmbină metodele Bastien și Suzuki  şi se apropie de stilul școlii ruse. De mai  mulți ani, prezintă lecţii-concert despre marii compozitori de muzică clasică.