30 ianuarie 2023

Acces restrâns pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

INFORMARE DE PRESĂ

Acces restrâns pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Având în vedere instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă şi a rezultatului analizei de risc efectuate de DSP Sibiu, începând cu data de 12.01.2023 accesul vizitatorilor în spital se va desfăşura după cum urmează:

MARŢI, JOI, SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ
Orele 14,00 – 16,00
doar 1 vizitator/pacient/salon, maxim 15 minute

MĂSURI PENTRU VIZITATORI pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă şi alte infecţii virale respiratorii

Vizitatorii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe indicaţiile personalului medical privind măsurile de protecţie.

Nu se permite accesul în secţii şi compartimente al vizitatorilor care prezintă semne şi simptome de boală respiratorie acută.

Vă rugăm ca în cazul în care prezentaţi orice fel de simptome care pot să indice o infecţie respiratorie (tuse, strănut, nas înfundat, febră) să amânaţi vizitarea pacienţilor internaţi.

De asemenea, purtarea echipamentului de protecţie este obligatorie pentru a se permite accesul în secţie şi în salon. Echipamentul de protecţie pentru vizitatori este compus din masca de protecţie (care trebuie să o aibă fiecare vizitator la intrarea în spital şi care nu se dă jos în salonul pacientului), halat de vizitatori şi botoşei (vor fi oferite de către reprezentanţii spitalului).

Este obligatoriu să purtaţi corect echipamentul pe toată durata vizitei şi să utilizaţi dezinfectantul de mâini la intrarea şi ieşirea din salon.

Este interzis să vă aşezaţi pe patul pacienţilor. Este interzisă depozitarea bagajelor/genţilor pe pat sau pe jos.
Se recomandă evitarea contactului direct cu pacienţii, distanţa minimă de protecţie sanitară recomandată fiind de 1 metru faţă de altă persoană.

De asemenea, pentru a evita supraaglomerarea saloanelor în timpul programului de vizite, legislaţia în vigoare stabileşte faptul că în cazul saloanelor cu un număr de cel mult trei paturi, pacienţii pot fi vizitaţi doar pe rând, iar în saloanele cu număr de patru paturi pot fi vizitat maxim doi pacienţi în acelaşi timp.

Astfel, personalul medico-sanitar vă poate solicita să aşteptaţi până vi se permite accesul în salon, dacă în salon se află aparţinători/vizitatori ai altor pacienţi.

De asemenea, în cazul în care în salon sunt efectuate diferite manopere medicale sau de îngrijire a pacienţilor (administrare tratament, intervenţii etc.), pe perioada derulării acestora, accesul vizitatorilor este interzis.

Respectarea măsurilor este obligatorie pentru protecţia pacienţilor, aparţinătorilor şi personalului spitalului.

Sursa foto Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu