27 noiembrie 2021

Accesul în sediul Curţii De Apel Ploieşti nu va fi condiţionat de prezentarea certificatului verde

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În contextul noilor măsuri aplicabile de luni, 25 octombrie 2021, impuse prin HG nr.1130/22.10.2021, în lipsa unei dispoziţii normative exprese referitoare la incidenţa acestora în privinţa instanţelor de judecată, raportat la necesitatea asigurării dreptului constituţional de acces la justiţie, accesul în sediul Curţii De Apel Ploieşti nu va fi condiţionat de prezentarea certificatului verde, ci se va realiza în continuare după regulile aplicate până în prezent.

Aplicativitatea acestui act normativ nu vizează activităţile specifice desfăşurate de instanţe şi parchetele de pe lângă acestea, fapt pentru care se recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorităţi în scopul limitării efectelor pandemiei.

Astfel, activitatea Curţii de Apel Ploieşti se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi cele anterioare adoptării H.G. nr.1130/2021, atât în ceea ce priveşte activitatea de judecată, cât şi în ceea ce priveşte accesul justiţiabililor în sediul acestei instituţii, cu respectarea strictă a regulilor de protecţie luate de autorităţi în scopul limitării efectelor pandemiei.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
Judecător Cristiana Dana Enache