Publicat: 8 Septembrie, 2016 - 20:04
Share

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat în 8 septembrie 2016 la cea de-a VII—a ediție a 'Zilei Porumbului', eveniment organizat în localitatea Orezu, județul Ialomița, de către Asociația Producătorilor de Porumb din România.

Cu ocazia evenimentului, ministrul a vizitat o serie de culturi de porumb și a discutat cu reprezentanții companiilor despre problemele ?i rezultatele acestora. El a explicat că 2016 a fost un an dificil pentru fermieri, amintind de problema subvențiilor primite cu întârziere, dar a dat asigurări că aceasta a fost o situație care nu se va mai repeta în anii ce vor urma.

La finalul vizitei ministrul a concluzionat 'Producția agricolă din anul 2016 este favorabilă, în ciuda unui an destul de secetos. Cu toții ne dorim ca România să devină cel mai important producător de porumb din Uniunea Europeană, deocamdată Franța cu o suprafață cultivată mai mică decât a țării noastre obține o producție mai mare, asta și din cauza faptului că fermierii români nu au posibilitatea să aplice tehnologii adecvate. Ne dorim ca în viitor să apară și în România cât mai multe ferme comercial viabile'.

La Ziua Porumbului 2016 au fost invitați anul acesta peste 1.500 de agricultori din județ și din țară, iar în cadrul manifestării, pe lângă prezentarea producțiilor la hibrizii folosiți și a noilor modele de mașini și utilaje agricole, au avut loc discuții despre rentabilitatea culturilor și problemele întâmpinate în acest an agricol.

Contact:

Biroul de presă al MADR: comunicare@madr.ro