Publicat: 21 Februarie, 2016 - 13:19
Share

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, referitor la copiii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic, că sunt "mai bine decât ieri".

"Întregul personal este foarte concentrat şi atrag atenţia că în continuare trebuie respectate normele de igienă. Am discutat şi cu părinţii copiilor, medicii îşi fac în continuare datoria. De ieri şi până astăzi nu au fost raportate cazuri similare de îmbolnăviri. Sunt în contact cu prim-ministrul şi am discutat despre o schimbare a legislaţiei, unde va fi cazul", a spus ministrul Sănătăţii.

În aceasta dimineață, ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a vizitat copiii internați la Marie Curie.În cadrul acestei vizite a stat de vorbă cu cadrele medicale și cu părinții copiilor.

'Am constatat cu bucurie ca starea micuților s-a îmbunătățit și că părinții au foarte multă încredere în medicii de la Marie Curie', a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul sănătății.

În Spitalul Marie Curie se afla internați în continuare 7 copii, dintre care un copil în secția de terapie intensivă, dializat peritoneal, a cărui stare de sănătate este staționară.Dintre cei 6 copii aflați în secția de nefrologie, 3 dintre aceștia sunt dializați peritoneal.

Toți copiii din secția de nefrologie primesc acum alimentație corespunzătoare vârstei pe cale orală, în cantități progresiv—crescătoare. De asemenea, față de ziua precedentă, diureza este net ameliorată la copiii din secția de nefrologie.

Atât alimentația naturală cât și diureza constituie parametri importanți în evoluția favorabilă a bolii.

În prezent, la nivel național, nu există semnalate cazuri noi de boala diareică acută severă.