Publicat: 8 Septembrie, 2014 - 22:35
Share

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind autoturismele. In cadrul studiului au fost testate un numar de 282 modele, de la 32 producatori, dintre care amintim: Skoda , Volkswagen, Opel, Fiat, Ford, Audi, Chevrolet.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

In cadrul studiului au fost acordate peste 35 de scoruri pentru diverse teste, de la usurinta in conducere, utilizarea de catre familii si persoane in varsta. De asemenea, a fost masurat si consumul real, in functie de diverse scenarii (conducere in oras, in afara orasului, pe autostrada).

Cateva date din cadrul studiului:

-  cel mai mic consum mediu:  VW up! 1.0 EcoFuel BMT, Seat Mii 1.0 Ecofuel Ecomotive, Skoda Citigo 1.0 CNG Green tec

-  cel mai mare consum mediu de combustibil: Audi R8 Spyder V10, Chevrolet Camaro Cabriolet 6.2 V8 si Jaguar XK 5.0 V8 Cabriolet

-  cea mai mare autonomie: Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex StartStop [1543 km]

cea mai mica autonomie (exceptand vehicule electrice): Opel Combo Combi 1.4 CNG Turbo ecoFlex si Fiat Panda 0.9 8V Twinair Natural Power

 

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons membru cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului.

ICRT este un consortiu global, avand ca membrii peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor, dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii, in interesul consumatorilor din intreaga lume.