Publicat: 16 Mai, 2016 - 18:31

Marti, 17 mai 2016, de la ora 10.00, o delegatie de oficiali chinezi din partea Administratiei de Stat a Publicatiilor, Mass-media, Radioului, Televiziunii si Filmului si a Universitatii Renmin din China va vizita ICR pentru semnarea unui acord intre Institutul Cultural Roman si Editura Universitatii Renmin din China, una dintre cele mai prestigioase edituri cu profil academic din China.

Obiectivul acestui acord este colaborarea dintre parti pentru implementarea proiectului „Centrul de Cooperare Romano-Chinez in domeniul Editarii Lucrarilor Academice." Proiectul va derula activitati comune de editare in domeniile de interes comun, cu scopul de a promova schimburile academice si dialogurile dintre Romania si China, prin diseminarea cunostintelor in ceea ce priveste productia academica din cele doua tari si promovarea schimbului de idei. Astfel, vor fi avute in vedere o mai buna vizibilitate a autorilor romani si chinezi pe pietele de carte din cele doua tari, prin sustinerea traducerilor si a participarii acestora la evenimente specifice.

La eveniment vor participa domnul Mihaly Zoltan Nagy, vicepresedintele Institutului Cultural Roman, oficiali chinezi, oficiali romani de la Ministerul Culturii, Editura Academiei, Editura Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane, reprezentanti ai Asociatiei Editorilor din Romania, Copyro, experti ICR, experti Ministerul Culturii, diplomati Ambasada Chinei la Bucuresti.

Luni, 16 mai 2016, a fost semnat Memorandumul de Intelegere dintre Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman si Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziunea Republicii Populare Chineze.

Scopul acestui parteneriat este promovarea schimburilor culturale si editoriale intre China si Romania, astfel tara noastra va fi invitata de onoare, impreuna cu celelate tari din centrul si estul Europei, la cea de-a XXIII-a editii a Targului International de Carte de la Beijing.

China va fi tara invitata la Targul International de Carte Gaudeamus, editia 2016 din Bucuresti.