Publicat: 25 Iunie, 2013 - 11:07

Compania Petrolieră Națională din Abu Dhabi (ADNOC) și OMV East Abu Dhabi Exploration GmbH (OMV) au semnat un acord de explorare pentru a evalua resursele de petrol și gaze naturale din regiunea de est a Abu Dhabi. OMV și ADNOC vor
implementa un program de explorare de ultimă generație, care va include colectarea de date privind activitatea seismică și forarea unor sonde de explorare. În funcție de succesul înregistrat de campania de explorare, ADNOC și OMV intenționează să dezvolte potențialele descoperiri, conform legilor din Abu Dhabi. Acordul de explorare este valabil
pe o perioadă de patru ani.
Prezentul angajament de explorare vine în sprijinul participării OMV în cadrul proiectului de evaluare a câmpului Shuwaihat, ce a fost semnat în 2012. Împreună, proiectele vor asigura o contribuție pe termen lung și scurt la planul de creștere a producției și a rezervelor din Abu Dhabi.
CEO-ul OMV, Gerhard Roiss, a declarat: „Prin acest pas, OMV continuă dezvoltarea operațiunilor upstream în Orientul Mijlociu. În plus, ne extindem cooperarea cu Abu Dhabi dincolo de sectorul produselor petrochimice.”
Succesul acestei campanii de explorare va duce la noi descoperiri de hidrocarburi și la dezvoltarea câmpurilor de petrol, gaze și condensat din regiunea estică a Abu Dhabi. Acest lucru va ajuta la acoperirea cererii din ce în ce mai mari de energie a Emiratelor Arabe Unite și a capacității de export pe termen lung a țării.


OMV și-a deschis biroul E&P din Abu Dhabi în anul 2007. Biroul își propune să analizeze oportunitățile de afaceri și coordonarea activităților existente în regiunea Orientului Mijlociu. Colaborarea strânsă cu International Petroleum Investment Company (IPIC), al doilea acționar ca mărime al OMV, va susține inițiativele OMV în regiune. IPIC este acționar al OMV din anul 1994 și deține 24,9% din companie. Biroul va sta la baza consolidării relațiilor viitoare cu Emiratele Arabe Unite și va avea rolul de a investiga și evalua cele mai bune oportunități de investiții.
Biroul din Abu Dhabi se va concentra asupra evaluării oportunităților de consolidare a diviziei OMV E&P în 2