6 iulie 2022

Acord privind reglementarea construirii unor apeducte

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un acord privind reglementarea construirii unor apeducte a fost semnat, luni, în prezenţa şefului Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, şi viceprim-ministrului Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii Dezvoltării Regionale din Republica Moldova. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

„Acest eveniment este foarte important pentru noi. E foarte important să avem un prim pas, acest proiect de apeduct prin care apa din Iaşi va ajunge în Republica Moldova. Sperăm că în final vom avea 200.000 de beneficiari direcţi ai acestui prim proiect. Din fericire, toţi cei implicaţi în realizarea acestor demersuri o să faceţi tot ceea ce e posibil ca proiectul să fie finalizat la timp”, a spus şeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, la Palatul Culturii din Iaşi,.

„Noi am vorbit foarte mult despre poduri de flori, am început să construim poduri din beton, iar acum mai construim un pod. Un pod de apă, de apă bună, de apă calitativă. Avem localităţi care, în general, nu au acces la apă decât din fântâni, iar calitatea acestor ape de suprafaţă este scăzută. Cu acest proiect şi trecerea ApaVital peste Prut, cu suportul României, de a extinde reţeaua de apă, aceşti cetăţeni vor avea acces la apă mult mai bună”, a declarat viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova.