29 iunie 2022

Acţiune de colectare a deşeurilor voluminoase şi a celor electrice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru a respecta articolul nr. 31 din HCGMB nr. 345/13.08.2020, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca şi luna aceasta, în ultima zi de sâmbătă, angajaţii societăţii Salubrizare să colecteze gratuit deşeurile voluminoase (mobilier, obiecte sanitare, saltele etc.) care nu pot fi preluate cu sistemele obişnuite de colectare. Acest lucru se va întâmpla conform unui program separat, în baza unei solicitări în prealabil, la adresele de e-mail reclamatii@salubrizare5.ro sau dispecerat@salubrizare5.ro.

De asemenea, Primăria Sectorului 5 a demarat încă de luna trecută şi colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice (DEEE), deoarece acestea reprezintă un risc cu potenţial toxic pentru mediul înconjurător.

Prin predarea selectivă a deşeurilor electrice împreună cu cele voluminoase, se respectă prevederile art.49 (alin 1), din Legea cadru a deşeurilor nr.211/2011, completată de OUG nr.5/2015, privind deşeurile de echipamente electrice şi electrocasnice, precum şi atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare şi valorificare potrivit Directivilor (UE) cu privire la DEEE.

În consecinţă, vă aducem la cunoştinţă că, în data de 28 august 2021, în intervalul orar 08.00-14.00, se va desfăşura acţiunea de colectare a deşeurilor voluminoase şi a celor electrice.

Locuitorii din Sectorul 5 care au de aruncat astfel de deşeuri sunt rugaţi să le depoziteze la ghenele din spatele blocurilor (în cazul celor care locuiesc la bloc) sau în faţa curţilor (în cazul celor care locuiesc la casă).