28 mai 2022

Acţiune de donare de sânge, organizată de PES activists Alba

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Acţiune de donare de sânge, organizată de PES activists Alba, cu sprijinul Partidului Social Democrat

Social-democraţii din Alba continuă acţiunile de sprijinire a oamenilor care au nevoie de ajutor şi au întreprins, marţi, 20 iulie 2021, o acţiune de donare de sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, în cadrul căreia au mobilizat circa 30 de donatori.

Acţiunea a fost organizată de către PES activists Alba, structura formată din membri şi simpatizanţi ai PSD, coordonată de către dr. Tudor Alexandru.

„Şansa la viaţă ne-o oferă Dumnezeu, dar şi noi, oamenii, avem ocazia să ne ajutăm semenii. Nu trebuie să fim medici să salvăm o viaţă, ci doar să fim dispuşi să rupem o bucăţică din timpul nostru şi să o oferim aproapelui. Mă bucur că am reuşit împreună cu activiştii PES Activists Alba si colegii din PSD Alba să mobilizăm un număr atât de mare de donatori şi să salvăm circa 100 de vieţi. Vă urez să aveţi puterea să faceţi la fel! Noi sigur nu ne vom opri aici!”, a spus Tudor Alexandru, medic rezident în specialitatea ginecologie. Acesta deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Alba.

În perioada de vară, numărul donatorilor de sânge este mult mai redus decât în celelalte perioade ale anului, însă nevoia este la fel de mare. O persoană care donează poate salva până la 3 vieţi.

Donarea de sânge creşte semnificativ imunitatea (esenţială în această perioadă de pandemie), scade cu 30% riscul unui accident vascular cerebral şi scade riscul unui infarct miocardic. De asemenea, donarea este benefică pentru sănătatea donatorului întrucât, în acest fel, sângele se regenerează şi se reîmprospătează.

Acţiunea PES activists Alba a fost realizată cu scopul de a îi ajuta pe cei care acum se află pe patul de spital şi au mare nevoie de transfuzie.

Le mulţumim tuturor celor care, pe parcursul zilei de marţi, dar şi în zilele anterioare, în funcţie de programul lor, au răspuns apelului nostru şi, implicit, nenumăratelor solicitări venite din partea Centrului de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia.

Sângele este indispensabil vieţii. Nu poate fi produs, nu poate fi cumpărat, iar donarea este un gest nobil, pe care vă îndemnăm să îl realizaţi.

Centrul de Transfuzie Sanguină se află în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (B-dul Revoluţiei, nr. 23, deasupra sediului DSP Alba). Donatorii sunt aşteptaţi de luni până vineri, între orele 7.30-12.00, iar mai multe informaţii puteţi primi la nr. de telefon 0258 834 050, pus la dispoziţie de Centrul de Transfuzie Sanguină.

Biroul de presă al PSD Alba