12 august 2022

Acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat după ce acesta ar fi comercializat cantitatea de 56 comprimate ecstasy

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 04.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat activităţi de urmărire penală pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc şi efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze distincte.

Astfel, în cadrul primului dosar, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut că, începând cu anul 2022, pe raza judeţului Galaţi a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni neautorizate cu substanţe cu efecte psihoactive, grup infracţional organizat care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare. Astfel, în perioada ianuarie 2022 – 04.08.2022, membrii grupului infracţional organizat au efectuat operaţiuni de procurare şi livrare de produse despre care ştiau că produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la o cantitate de peste 1.047,85 grame din compusul din compusul psihoactiv 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 04.08.2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Galaţi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat după ce acesta a comercializat cantitatea de 56 comprimate ecstasy.

În cauză s-a reţinut că, în perioada aprilie – august 2022, trei inculpaţi acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din judeţul Galaţi o cantitate de cel puţin 314 grame de substanţă solidă sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3 – CMC) şi 137 comprimate ecstasy.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cele două cauze în judeţele Galaţi şi Giurgiu au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 33,55 de grame de canabis, 131 de comprimate ecstasy şi diverse cantităţi de 3-CMC, precum şi sumele de 14.000 de euro şi 20.220 de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, în cele două dosare, reţinerea pentru 24 de ore a 8 inculpaţi, în cursul zilei de astăzi fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propuneri de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Brăila şi Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al jandarmilor Brigăzii de Jandarmi Mobilă Bacău şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi