Publicat: 16 Iulie, 2013 - 09:48
Marţi, în intervalul orar 11.00-14.00, poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliție Transporturi –I.G.P.R., ai Biroului de Investigare a Fraudelor - S.R.P.T. Bucureşti, precum şi de la Serviciul de Transporturi Aeriene Henri Coandă, vor desfăşura o acţiune în zona aeroportului ,,Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni, pentru verificarea  modului în care se desfăşoară activitatea de închiriere auto (rent a car).
 
Acţiunea are drept scop prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la normele legale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perimetrul aeroportului. 
 
Astfel, se verifică respectarea legislaţiei de către operatori economici autorizaţi, care pun la dispoziţia clienţilor, autoturisme fără conducător auto, pe bază de contract, cu plata anticipată a contractului de închiriere.
 
Totodată, se verifică modul de întocmire a contractului de închiriere conform perioadei de închiriere solicitate şi încasării legale a plăţii anticipate a contractului de închiriere, precum şi modul de deţinere al autoturismelor, asigurările aferente, calitatea serviciilor, starea tehnică a autovehiculelor şi obligaţiile legale ce le revin agenţilor economici.