Publicat: 18 August, 2012 - 11:49
Share

În perioada 13-14 August, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Române au descins în zona Lacului Morii din Bucureşti, în cadrul unei acţiuni comune de combatere a braconajului piscicol.

În urma acestui control, comisarii au identificat trei persoane care practicau braconaj piscicol în zonă.  Cantitatea de aproximativ 12 kg peşte găsită în plasele monofilament, a fost eliberată în Lacul Morii, în momentul scoaterii setcilor din apă.

De asemenea, cu ocazia acestui control, au fost confiscate 5 setci monofilament şi o barcă, în urma verificării rezultând că în Lacul Morii au fost abandonate cel puţin 1 km setci monofilament.

Ca urmare a constatărilor efectuate, comisarii Gărzii de Mediu au solicitat deschiderea a 3 dosare penale pe numele celor trei braconieri.
În perioada următoare, Garda Naţională de Mediu va acţiona în continuare în zona lacurilor din Capitală, precum şi în alte zone unde există informaţii că se practică braconajul piscicol.