Publicat: 18 Octombrie, 2020 - 10:19
Share

Un miting împotriva vânzării de arme către Azerbaidjan, care a inclus un miting la Haifa si la Ierusalim și un miting în fața Parlamentului (Knesset), a avut loc sâmbătă, în Israel. Potrivit organizatorilor, zeci de mașini și câteva sute de persoane au participat.

„Ne adresăm guvernului israelian cu o cerere! Aceea de a opri furnizarea de arme Azerbaidjanului”, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre organizatorii acțiunii, Armina Khanyan.

Mașinile care au participat la protest au purtat drapelul național al Armeniei. Membrii comunității armene din Israel au participat, de asemenea, la miting. Organizatorii au declarat pentru RIA Novosti că acesta este doar începutul unei serii de măsuri de presiune asupra guvernului israelian pentru a întrerupe furnizarea de arme și de tehnologie militară israeliană către Azerbaidjan .

La 1 octombrie, ministerul armean de externe a anunțat retragerea ambasadorului său din Israel pentru consultări din cauza aprovizionării cu arme de către această țară către Azerbaidjan.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: