Publicat: 25 Martie, 2019 - 16:04

Asociația Românilor din Italia: Ne reîntoarcem cu dorința de a îmbrățișa în primul rând, copiii din Complexul de Servicii Comunitare "Sfântul Andrei" Ploiești. Întrevederea cu acești copii, reprezintă o încărcătura de mari emoții, întrucât sunt copii purtători de handicap, o parte dintre ei cu afecțiuni foarte grave. Este pentru a treia oară când mergem cu cadouri la ei și de fiecare dată, bucuria lor și faptul că ne cheamă „tată”/„mamă” ne provoacă emoții profunde.

Am auzit din partea unui voluntar italian care a participat alături de noi la distribuție, spunând: „nu este posibil! Cum poate permite Dumnezeu așa ceva!”.

Tot în cadrul distribuției de ajutoare de vineri, 22 martie, am vizitat și Centrul de zi pentru copii preșcolari din cadrul Consiliului local Ploiești respectiv Administrația Serviciilor Sociale Comunitare care îngrijește 24 copii proveniți din rândul familiilor defavorizate cu risc de separare de părinți. Din 2002, centrul de îngrijire de zi încearcă să prevină abandonul școlar și familial prin oferirea de servicii gratuite pe timpul zilei precum îngrijire, educație, consiliere psihologică, asistență medicală, etc.

„Reînnoim apelul către românii de pretutindeni, să continue a fi solidari cu cei care au nevoie”. Totodată, mulțumim voluntarilor ARI din Italia, Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale (AEREC) și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei acțiuni: Luca CARMI, Teodor Blendea, Acqua mia - Giuseppe Incarbone”. Mulțumesc în mod special viceprimarului municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea si îl felicit pe această cale pentru întreaga activitate a domniei sale” a declarat președintele Asociației Romanilor din Italia, Eugen Terteleac.

Tag-uri Institutii: