Publicat: 24 Aprilie, 2013 - 19:55
Share

În urma controalelor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., în ultimele două zile, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni de braconaj piscicol şi evaziune fiscală şi au confiscat 20 de plase de pescuit. De asemenea, au fost redate mediului acvatic aproximativ 25 de  kilograme de peşte.

În zilele de 23 şi 24 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Navale Măcin, judeţul Tulcea, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol pe fluviul Dunărea.

Astfel, au fost controlate 31 de ambarcaţiuni şi verificate 40 de autorizaţii/permise/licenţe, precum şi 3 puncte de colectare. Poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care două de evaziune fiscală şi 20 de braconaj piscicol, aplicând totodată o sancţiune contravenţională.

În urma acţiunilor, au fost confiscate 20 de plase de pescuit (6 vintire, 5 setci monofilament, 3 setci plasă, 6 năpătci), în lungime de aproximativ 250 de metri şi 23 de kilograme de peşte, de diferite specii, care au fost predate spre comercializare. De asemenea, au fost redate mediului acvatic aproximativ 25 de kilograme de peşte (crap, sturion, somn).
 
În cadrul unor controale efectuate pe linia achiziţionării, depozitării şi valorificării de peşte şi produse din peşte, la o societate comercială din municipiul Galaţi, poliţiştii au stabilit că administratorii firmei nu au înregistrat în documentele contabile, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate. Totodată, a fost indisponibilizată suma 3.366 de lei.

Administratorii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală comisă prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi  refuzul nejustificat  de a prezenta organelor de cercetare ale poliţiei judiciare documentele legale, in scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în cooperare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Garda Naţională de Mediu.