15 august 2022

Acţiuni de dezinsecţie şi deratizare în municipiul Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parcurile, scuarurile, spaţiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele şi promenadele din Constanţa sunt stropite seară de seară, atunci când condiţiile meteorologie o permit, împotriva insectelor care creează disconfort populaţiei.

Substanţa folosită este CY 10, un insecticid concentrat, cu spectru larg de combatere, cu acţiune insecticidă imediată, cu efect de stingere a focarelor şi rezidual. Nu irită şi nu dăunează plantelor. Datorită compoziţiei speciale, are şi un efect repelent, îndepărtând şi ţinând departe insectele de zonele tratate.

În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele oraşului a momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populaţiei pentru protejarea sănătăţii constănţenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.

Momelile conţin substanţe raticide anticoagulante biodegradabile şi sunt protejate în staţii de intoxicare marcate şi inscripţionate corespunzător.

Rugăm constănţenii să conştientizeze importanţa acţiunilor de deratizare şi să respecte în totalitate inscripţiile existente pe staţiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.

Pentru a asigura eficienţa maximă a acţiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanţa să efectueze tratamente de dezinsecţie şi deratizare în spaţiile pe care le deţin, în paralel cu acţiunile municipalităţii.

Sursa foto Pexels