27 septembrie 2022

Activitate ecologică la Parcul Municipal Ploieşti Vest

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, împreună cu directorul general al rafinăriei Petrotel – Lukoil, Aleksei Kovalenko, au participat, astăzi, la o activitate ecologică la Parcul Municipal Ploieşti Vest, derulată în comun cu Asociaţia „Ne implicăm”.

Din dorinţa de a dezvolta şi conserva ecosistemele la nivelul oraşului nostru, cu sprijinul rafinăriei Petrotel – Lukoil au fost plantaţi, în cursul acestei acţiuni, 40 de platani în Parcul Municipal Ploieşti Vest. Arborii respectivi au în jur de 3-4 m înălţime şi contribuie, pe lângă producerea de oxigen, şi la reglarea temperaturii în zona de agrement amintită. Cei 40 de platani vor fi îngrijiţi de reprezentanţii Asociaţiei „Ne implicăm”.

Primii platani au fost plantaţi de primarul Andrei Volosevici şi de către directorul general al rafinăriei Petrotel – Lukoil, Aleksei Kovalenko, în semn de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi grijă pentru comunitate. Ambii lideri şi-au exprimat, cu acest prilej, aprecierea faţă de parteneriatul comun pe care administraţia locală şi rafinăria Petrotel Lukoil îl desfăşoară în beneficiul municipiului Ploieşti.

În contextul activităţii de astăzi, directorul general al rafinăriei Petrotel – Lukoil, Aleksei Kovalenko a declarat că aceasta nu este prima acţiune de plantare de copaci la care reprezentanţii companiei au participat şi că există o preocupare în refacerea ecologică a teritoriului aflat în vecinătatea rafinăriei.

Totodată, acesta şi-a exprimat mulţumirile faţă de administraţia locală şi în mod special faţă de primarul Andrei Volosevici pentru că au implicat rafinăria Petrotel – Lukoil în acest proiect.

Directorul Aleksei Kovalenko a dat asigurări că, pe lângă susţinerea de ordin tehnic oferită de rafinăria Petrotel – Lukoil, se doreşte şi un angajament sporit al companiei în îmbunătăţirea aspectelor ecologice şi înfrumuseţarea municipiului Ploieşti.

Primarul Andrei Liviu Volosevici a ţinut să sublinieze că activitatea la care a participat a fost plăcută şi că aceasta s-a derulat în prezenţa unor prieteni, care se implică activ în viaţa oraşului nostru.

De asemenea, a declarat că este convins că, în cadrul relaţiilor de colaborare pe care administraţia publică locală le are cu rafinăria Petrotel – Lukoil, vor avea loc din ce în ce mai multe acţiuni şi proiecte comune, menite să dezvolte Ploieştiul.