13 august 2022

Activitatea centrului de evaluare medicală a pacienţilor cu COVID-19 – sistată în perioada în care incidenţa e redusă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere scăderea numărului de cazuri de COVID-19, la nivel naţional şi pe teritoriul judeţului Alba, dar şi adresabilitatea scăzută din ultimele luni, se sistează activitatea centrului dedicat evaluării medicale a pacienţilor diagnosticaţi cu această boală care se tratează la domiciliu sub observaţia medicului de familie. În continuare, la SJU Alba Iulia, în Unitatea de Primiri Urgenţe, în secţia de Boli Infecţioase (prin internare) şi, în funcţie de gravitate, în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, sunt diagnosticaţi, evaluaţi, investigaţi, îngrijiţi şi trataţi pacienţii cu COVID-19.

În funcţie de evoluţia numărului de cazuri (creşterea incidenţei) şi în situaţia în care va fi necesar activitatea centrului de evaluare medicală a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2 va fi reluată.

Facem precizarea că SJU Alba Iulia a organizat un spaţiu medical adecvat, care a funcţionat separat de celelalte secţii/specialităţi medicale în care ajungeau pacienţii cu COVID-19 (exemple Unitatea de Primiri Urgenţe, secţia de Boli Infecţioase, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă).

Centrul era dedicat evaluării medicale a pacienţilor cu COVID-19, care s-au tratat la domiciliu, sub observaţia medicilor de familie. Aici pacienţii au putut beneficia de investigaţii medicale, în timpul evoluţiei bolii, după o programare prealabilă şi cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

În continuare, la SJU Alba Iulia, activitatea pe zona de COVID-19 se desfăşoară în condiţii normale. Se prelevă probe pentru diagnosticarea bolii, sunt trataţi pacienţi şi se efectuează investigaţii medicale de specialitate. Pacienţii care prezintă simptomatologie specifică sunt încurajaţi să se adreseze spitalului sau medicilor de familie, în funcţie de situaţie.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Sursa foto: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia