1 iulie 2022

Activitatea de testare care se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară

Covid teste
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu face următoarele precizări cu privire la activitatea de testare care se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară:

– Serviciul de testare se acordă indiferent de statutul de asigurat al persoanei, fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

– De activitatea de testare beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.

– Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

– Activitatea de testare se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanenţă, de către medicii de familie cu liste proprii, inclusiv medicii de familie nou-veniţi într-o localitate, precum şi de către medicii fără liste proprii, angajaţi în cadrul cabinetelor medicale individuale, aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale în asistenţa medicală primară.

În data de 19.01.2022, la nivelul judeţului se înregistrează 117 furnizori din asistenţa medicală primară implicaţi in activitatea de testare, repartizaţi în teritoriu astfel: 75 in mediul urban şi 42 în mediul rural.

Lista cuprinzând cei 117 furnizori din asistenţa medicală primară implicaţi în activitatea de testare poate fi consultată accesând site-ul cassb.ro, secţiunea „TESTARE COVID-1”. Aceasta va fi actualizata permanent,

CONDUCEREA CASEI DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE SIBIU