Publicat: 21 Mai, 2014 - 11:40
Share

Reprezentarea și promovarea României în străinătate. În lunile aprilie și mai, voluntarii LSRS din echipa internațională au organizat și au participat la evenimente de promovare a valorilor românești în cadrul „International Day” în Suedia;  „Festivalul Cultural Interna-țional de la BLCU”, Beijing; „Festivalul Cultural Internațional al Universității din Xiamen.
Proiecte în Filialele LSRS. În intervalul aprilie-mai, 17 filiale și reprezentanțe LSRS au oferit consiliere elevilor și tinerilor interesați de studiul în străinătate în cadrul proiectului Caravana Face2Facebook. Au organizat, de asemenea, activități în parteneriat cu diferite instituții. Astfel, LSRS Marea Britanie a desfășurat o campanie în parteneriat cu Ambasada Românei la Londra organizând un eveniment de caritate adresat  românilor din Marea Britanie aflați în dificultate financiară; LSRS Franța va colabora cu ICR Paris pentru promovarea expoziției de pictură trinațională ce va avea loc la Paris. Voluntarii din filiale se pregătesc de realizarea unor proiecte de anvergură și impact pentru comunitatea de studenți români din străinătate: „Bonding”, un proiect de cariere marca LSRS Germania; „Speed Networking și LSRS Mentorship Scheme” - LSRS Marea Britanie, iar filialele scandinave ale LSRS pregătesc un proiect de internship-uri în Scandinavia.
Coeziune și consolidare în echipa LSRS. Luna aprilie a fost luna întâlnirilor și a organizării de excursii și teambuilding-uri pentru voluntarii din Filialele LSRS din lumea întreagă. Astfel, între 11-13 aprilie voluntari LSRS din Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franța și Spania s-au reunit într-un teambuilding la Barcelona; LSRS SUA a pregătit o întâlnire cu studenții români de pe Coasta de Est la New York; LSRS China nu a uitat de tradiționala masă la iarba verde de Sfintele Paște. În luna mai, filialele din Vestul Europei plănuiesc noi ieșiri: în 17-18 mai, LSRS Franța, alături de comunitatea de tineri români din Hexagon, a organizat o excursie pe Valea Loarei, iar LSRS Germania va organiza un teambuilding la sfârșitul aceleiași luni.
LSRS recrutează reprezentanți în toate țările unde există studenți români. Cei interesați să devină voluntari pe plan local în țările în care se află sunt rugați să trimită un e-mail la [email protected]. Aceste poziții generale sunt potrivite pentru oricine dorește să își dezvolte abilitățile de lider, de comunicare, time-management și organizare. Beneficii: network extins de studenți și absolvenți români din toată lumea.