26 mai 2022

Activităţi în Campania „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Săptămâna acţiunilor de prevenire a corupţiei în domeniul investigării criminalităţii economice”

În contextul Campaniei de promovare a integrităţii „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, în perioada 27 septembrie – 01 octombrie, în întreaga ţară, ofiţerii de prevenire ai structurilor Direcţiei Generale Anticorupţie au desfăşurat activităţi preventive destinate poliţiştilor din cadrul structurilor de poliţie investigarea criminalităţii economice, precum şi agenţilor economici, dar şi cetăţenilor, sub denumirea „Săptămâna acţiunilor de prevenire a corupţiei în domeniul investigării criminalităţii economice”.

Pe parcursul activităţilor, ofiţerii de prevenire ai D.G.A. împreună cu lucrătorii Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din fiecare judeţ, au interacţionat cu diferite categorii de agenţi economici şi cetăţeni din zona de interes, cărora le-au transmis informaţii utile despre atitudinea integră în relaţia cu funcţionarii M.A.I. şi modalităţile de sesizare a acestor fapte prin apel la Call Center Anticorupţie 0800.806.806. Totodată, au distribuit cetăţenilor materiale de informare specifice domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Investigăm pentru siguranţa dumneavoastră”. Astfel, în Bucureşti, ofiţerii D.G.A. şi poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au fost prezenţi în Complexul Comercial „DRAGONUL ROŞU” din judeţul Ilfov, în timp ce în teritoriu au fost efectuate activităţi preventive pe platformele unor operatori economici importanţi, dar şi în locuri frecventate intens de cetăţeni.

Activităţile din această săptămână au la bază necesitatea informării/conştientizării cu privire la consecinţele implicării în fapte de corupţie, atât a funcţionarilor Ministerului Afacerilor Interne, cât şi a cetăţenilor, precum şi încurajarea semnalării faptelor de corupţie.

Campania naţională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfăşoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca, prin implementarea ei, să contribuie la consolidarea integrităţii şi, implicit, a încrederii cetăţenilor în serviciile publice prestate de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, instituţie esenţială pentru buna funcţionare a societăţii.

Informaţii suplimentare despre această campanie şi materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcţiei Generale Anticorupţie, meniul Mass-media/Campanii de informare/”M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau click pe următorul link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare. Mai jos regăsiţi fotografii de la câteva dintre activităţile desfăşurate pe parcursul acestei săptămâni în Bucureşti şi în ţară.