27 ianuarie 2022

Activități la Muzeul ASTRA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 16-18.04.2021, la Muzeul ASTRA vor avea loc următoarele activităţi:

1.Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA

2. De la clişeul pe sticlă la fotografia digitală

Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârşit de săptămână evenimentul Beneficiile Naturii în Muzeul ASTRA. Scopul iniţiativei este de a transmite viziatorilor şi tuturor celor interesaţi metode eficiente de protejare a naturii dar şi de întrebuinţare a plantelor. Copii se vor putea bucura de activităţi creative precum: presarea plantelor, prelucrarea materialului colorat natural, desene botanice, identificarea motivelor florale pe mobilierul pictat.

În acelaşi cadru, va fi amenajată o expoziţie de plante uscate, iar alături vor fi degustate ceaiuri şi dulceaţă de măceşe. Activitatea va avea loc în gospodăria arhaică din Fereşti, judeţul Maramureş, vineri, sâmbătă şi duminică, 16, 17 şi 18 aprilie 2021, între orele 10:00 -16:00.

2. De la clişeul pe sticlă la fotografia digitală

Muzeul ASTRA vă propune să descoperiţi cum o simplă cutie de carton se poate transforma într-un aparat fotografic. La propriu! Asta se va întâmpla
într-o expoziţie inedită, care va porni de la clişeele pe sticlă, ce rar părăsesc depozitele, şi va trece apoi la aparatele de fotografiat, mai puţin cunoscute tinerilor, cele cu peliculă de film, pentru a ajunge la telefonul mobil sau smartphoneul din prezent.

Vizitatorii pasionaţi de fotografie pot să aducă propriile fotografii, pe orice suport ar fi ele. Acestea vor face obiectul unui mini-expoziţii la Muzeul ASTRA.

De la clişeul pe sticlă la fotografia digitală* va avea loc în Muzeul ASTRA, în perioada 16-18 aprilie 2021, între orele 10.00 – 12.30 şi 14.00 – 16.30, în Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principală

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA