Publicat: 30 Iulie, 2017 - 17:27
Share

Polițiștii din Buftea au desfășurat activități preventive pe drumurile publice din localitate, pentru prevenirea furturilor de și din autovehicule. Informarea se adresează posesorilor de autoturisme, în vederea creșterii gradului de informare cu privire la aplicarea unor măsuri de siguranță pentru mașini.

Polițiștii au purtat discuții cu deținătorii de autoturisme și le-au prezentat acestora cele mai frecvente moduri de operare întâlnite la săvârșirea infracțiunilor de furturi de și din autovehicule. Peste 700 de cetățenii au primit recomandări pentru a evita să devină victime ale acestor infracțiuni, dintre recomandările oferite, amintim:

Modurile de operare folosite de infractori:

— Sustragerea de bunuri din autoturisme lăsate neasigurate sau cu geamurile deschise;

— Forțarea mecanică a încuietorilor;

— Spargerea geamurilor autoturismului;

— Utilizarea de dispozitive electronice care acționează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului;

— Deschiderea portierelor mașinii în timp ce staționează la semafor sau la trecerea de pietoni și sustragerea bunurilor de pe scaunul din dreapta sau de pe bancheta din spate.

Pentru protecția autoturismului dumneavoastră, polițiștii recomandă:

— Asigurați autoturismul, chiar dacă lipsiți doar câteva minute și, în niciun caz, nu lăsați cheile în contact;

— Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o;

— Evitați să parcați autoturismul în locuri izolate;

— Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, bunuri care pot atrage atenția: borsete, genți, telefoane mobile, sisteme GPS, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

— Evitați să lăsați autoturismul nesupravegheat cu geamurile deschise;

— Pe perioada deplasării cu autoturismul, acționați sistemul de blocare a ușilor, pentru a evita să fiți deposedați de diferite bunuri în timp ce staționați la semafor, treceri de pietoni, etc.;

—Montați un sistem de alarmă sau antifurt, apelând la o firmă specializată; Apelați la un serviciu de marcare (sablare, inscripționare) a oglinzilor sau barelor de protecție;

— Nu vă adresați, pentru eventuale reparații, atelierelor neautorizate sau meșterilor ocazionali. Vă pot fi sustrase diferite componente care funcționau foarte bine sau pot fi făcute mulaje după chei.

De asemenea, polițiștii recomandă cetățenilor să nu achiziționeze componente auto de la persoane care nu pot oferi un document financiar și o garanție pentru produsul respectiv.

Acestea activități continuă și în această săptămână, împreuna cu polițiștii din Otopeni, pe Drumul Național 1 și pe raza orașului Otopeni.