7 iulie 2022

Activităţi şi misiuni ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi în anul 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

10.735 misiuni desfăşurate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi în anul 2021

În data de 18 ianuarie 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, în sistem videoconferinţă, a fost prezentată activitatea unităţii în anul 2021.

În anul 2021 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi au efectuat misiunile potrivit competenţelor legale, o pondere importantă având cele desfăşurate pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, asigurarea ordinii şi siguranţei la o serie de manifestări desfăşurate în spaţiul public, precum şi activităţile derulate în cooperare cu alte instituţii. În total au fost desfăşurate 10.735 misiuni.

Pe linia acţiunilor de intervenţie în anul 2021, în sistem mixt cu poliţia şi în mod independent s-au derulat 4519 activităţi, răspunzându-se solicitărilor prin „112” sau alte apeluri telefonice.

Totodată, au fost luate măsurile necesare la manifestările derulate în spaţiul public şi pe timpul instituirii carantinei în anumite localităţi, efectuându-se un număr de 845 misiuni. Dintre misiunile de ordine publică, menţionăm manifestările de protest, marşuri, mitinguri, măsurile luate cu prilejul unor manifestări religioase, activităţile derulate pe timpul Raliului Iaşului sau cu ocazia desfăşurării unor competiţii şi a jocurilor sportive, precum şi misiunile desfăşurate în contextul situaţiei impuse de starea de alertă.

În cursul anului 2021 au fost executate un număr de 4737 mandate de aducere, înaintate Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi de către instanţele de judecată şi de către organele de urmărire penală.

În domeniul acţiunilor de menţinere a ordinii publice, în anul 2021, s-au desfăşurat 8423 de misiuni, în sistem mixt cu poliţia, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât şi cel rural.

În ceea ce priveşte activităţile de prevenire a faptelor antisociale, în anul 2021 au fost derulate 822 acţiuni în cadrul programelor de prevenire întocmite la nivelul inspectoratului.

Pe timpul misiunilor desfăşurate în anul 2021 au fost aplicate un număr de 13.442 sancţiuni contravenţionale valoarea amenzilor fiind de 2539150 lei.

Pe linie de protecţie instituţională Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi asigură paza unui număr de 31 obiective. Concomitent s-a asigurat menţinerea ordinii interioare necesare desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor, la instanţele judecătoreşti, în 25 săli de judecată, din municipiile Iaşi şi Paşcani, oraşul Hârlău şi în localitatea Răducăneni.

Pe linia cooperării internaţionale au continuat activităţile derulate în comun cu Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova, în cadrul proiectului finanţat prin fonduri externe nerambursabile „Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations” (cod EMS-ENI: 2SOFT/4.3.15). Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi