Publicat: 25 Aprilie, 2019 - 13:38

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat în această săptămână activităţile în vederea prevenirii opririlor şi staţionărilor neregulamentare pe principalele bulevarde ale Capitalei. Prima arteră vizată a fost Şoseaua Mihai Bravu.

În câte două schimburi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti supraveghează direct modul în care conducătorii auto parchează pe Şos. Mihai Bravu, între Vatra Luminoasă şi Şos. Iancului.

O primă măsură aplicată de agenţii din cadrul Serviciilor Circulaţie Rutieră şi Ordine şi Linişte Publică a fost aceea de atenţionare a celor care îşi lasă maşinile pe prima bandă de circulaţie. Acest obicei reprezintă una din cauzele ce conduc la îngreunarea traficului, crearea de ambuteiaje şi determină creşterea riscului de accidente.

Astfel, pentru peste 100 de autoturisme a fost necesară măsura aplicării unor pliante de avertizare, prin care conducătorii auto au fost înştiinţaţi că au staţionat neregulamentar, în aşa fel încât au creat probleme în trafic. Altor 27 de şoferi li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi puncte de penalizare pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunile Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti de identificare şi sancţionare contravenţională a conducătorilor de autovehicule care ignoră semnificaţia indicatoarelor rutiere şi parchează în zone în care acest lucru este interzis se concentrează, în această perioadă, pe marile artere ale Capitalei: Calea Victoriei, Bd. Unirii, Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Şos. Colentina, Str. Ştirbei Vodă, Şos. Olteniţei, Bd. Dimitrie Pompeiu, Şos. Ştefan cel Mare sau Bd. Barbu Văcărescu.

Măsurile au caracter permanent.

Aceste misiuni ale Poliţiei Locale Bucureşti au ca scop principal responsabilizarea participanţilor la trafic cu privire la adoptarea de către aceştia a unui comportament preventiv.