Publicat: 3 Aprilie, 2014 - 17:23

Luni, 14 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Nottara îşi va încânta audienţa cu ultima reprezentaţie din acest sezon a comediei de succes ”Avarul”, de Moliere, care, prezentată în stilul teatrului clasic, se joacă în mod constant cu casa închisă şi smulge ropote îndelungi de aplauze la finalul fiecărei reprezentaţii.

 

”Avarul”, regizat cu maiestrie si talent de Daniel Nitoi, reuneste pe aceeasi scena actori veritabili ai teatrului romanesc precum Tudorel Filimon, ce va putea fi admirat de public in rolul plin de umor a avarului Harpagon.

Alaturi de acesta, alti actori apreciati de public pentru talentul artistic desavarsit, Cristina Deleanu, Eugen Cristea ,Vasile Filipescu, Oana-Gabriela Draghici, Loredana Benga, Jean Lemne, Tomi Cristin, Florin Kevorkian, Anne-Marie Zaharia şi Daniel Niţoi, vor completa distributia uneia dintre cele mai apreciate opere semnate de Moliere, si vor adauga un plus de valoare actului artistic, ce se va concretiza cu certitudine intr-o seara speciala a umorului si bunei dispozitii.

Piesa de teatru ”Avarul” dezvaluie moravurile si vicisitudinile unei familii burgheze, in centrul careia se situeaza HARPAGON, un personaj complex, stapanit de o zgarcenie nemaipomenita si de un egoism pe cat de odios, pe atat de ridicol. Intr-un decor special, jocul actoricesc, costumele de epoca, crinolinele doamnelor, coafurile si perucile vor incerca sa transforme realitatea intr-o calatorie in timp, pentru a poposi timp de aproximativ 90 de minute in cea de-a doua jumatate a secolului al XVII-lea.

Cautatorii de spectacole, de calitate, care nu au avut inca sansa de a viziona aceasta excelenta comedie, se pot orienta chiar acum catre recomandarea teatrala a momentului, de la sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

Biletele pentru reprezentatia de luni, 14 aprilie, sunt disponibile la preturi variabile in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: 30 ron ( categ.IV), 50 ron ( categ.III), 60 ron ( categ.II) si 80 ron ( categ.I).

Acestea pot fi achizitionate din reteaua Eventim – de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti , in reteaua Bilete.ro – magazinele Inmedio, oficiile Postei Romane si online prin www.bilete.ro si www.eventim.ro, precum si de la casa de bilete a teatrului Nottara.

Distribuţia:

Harpagon: TUDOREL FILIMON

Jupân Jaques, Jupân Simon: EUGEN CRISTEA

Frosine 1: CRISTINA DELEANU

Frosine 2: LOREDANA BENGA

Valere: JEAN LEMNE

Cleante: VASILE FILIPESCU

Elise: OANA-GABRIELA DRĂGHICI

Marianne: ANNE-MARIE ZAHARIA

Anselme: TOMI CRISTIN / FLORIN KEVORKIAN

La Fleche: DANIEL NIȚOI

Regia: DANIEL NIȚOI

Scenografia: SIMONA MARCU

Coregrafia: IZABELA BOSTAN-KEVORKIAN, MĂDĂLINA MECHENICI

Ilustrația Muzicală: GEORGE MARCU