Publicat: 23 Noiembrie, 2020 - 10:50
Share

Președintele chinez, Xi Jinping, propune un sistem global de identificare a sănătății, în contextul participării la summitul  G20

La summitul G20, care a avut loc online, președintele chinez Xi Jinping a propus un sistem global de identificare a sănătății "bazat pe coduri QR pentru a stimula comerțul internațional și călătoriile".

"Codurile QR pentru asistență medicală ar trebui recunoscute și implementate în întreaga lume", în opinia Chinei .

„În timp ce luptăm cu virusul, trebuie să restabilim funcționarea sigură și lină a lanțurilor industriale și de aprovizionare globale”, a declarat liderul chinez la summitul virtual G20 organizat ieri, susținând în același timp necesitatea "liberalizării comerțul cu materiale medicale esențiale".

El a cerut, de asemenea, crearea de, atenție!!! "mecanisme care să simplifice „mișcarea ordonată” a oamenilor din întreaga lume. Aceste mecanisme ar putea lua forma unor coduri QR care conțin informații despre starea de sănătate a călătorilor", a spus Xi.

În același timp, ONU a anunțat lansarea unui document digital biometric pentru identificarea și controlul propriilor funcționari.

Datele biometrice includ amprente digitale, trăsături faciale, rasă, sex, iris, boli, dizabilități sau genom, printre altele.

Una dintre agențiile specializate ale ONU, Organizația Aviației Civile Internaționale, semnalează că susține inplementarea, de asemenea, a unui document de călătorie digital recunoscut la nivel internațional.

Sistemul ar putea avea o natură similară cu cea oferită de Ticketmaster, compania online de vânzare de bilete pentru evenimente sportive sau culturale.  La mijlocul acestei luni, compania a anunțat că va solicita cumpărătorilor să demonstreze că au fost vaccinați sau că au dat rezultate negative la coronavirus înainte de a le permite să cumpere biletele.

Mai târziu, Ticketmaster a clarificat că decizia finală cu privire la aceste măsuri va reveni organizatorilor spectacolelor și că "deocamdată se gândeste la implementarea mecanismului de control".

Companiile aeriene vor să urmeze acest model. Trei alianțe globale care reprezintă 58 de companii aeriene fac presiuni asupra guvernelor pentru testarea în masă de coronavirus a pasagerilor, în locul restricțiilor actuale de călătorie în carantină, despre care companiile aeriene spun că sunt ineficiente și că au eliminat sau restrâns  călătoriile.

Este probabil ca sistemul să fie organizat sub auspiciile CommonPass, un program sponsorizat de Forumul Economic Mondial.

Este posibil că aceste "ideei și sugestii" să se  transforme într-un coșmar în „noul normal”. Fiecare aspect al vieții private a oamenilor va fi centralizat digital folosind biometrie și, în multe cazuri, blockchain, daca aceste ideei prind contur.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: