Publicat: 14 Ianuarie, 2012 - 11:52

Miercuri, 18 Ianuarie, de la ora 20, la Clubul Ţăranului, trupa transilvăneană Ad Hoc aduce un strop de iarnă bucureştenilor văduviţi de zăpadă în acest an, cu spectacolul "Hibernal".
 
Vor fi cavaleri, menestreli, trubaduri, iele şi domniţe, într-o poveste de spus la gura sobei. Vornicul introduce în scenă personajele. Ielele dansează. Trubadurii încălzesc atmosfera cu instrumentele lor. Muzica ne transpune în alte vremi, în care viaţa curgea altfel, în care oamenii căutau în muzică balsam pentru sufletele rănite de dragoste, faceau declaraţii de amor sau se îmbărbătau să plece la lupta vitejească.

Vitejii de la Ad Hoc au bătut întreaga ţară ca să ajungă la Clubul Ţăranului. Vin din Transilvania, sunt fie studenţi, fie absolvenţi ai facultăţilor de muzică şi au ales stilul medieval pentru melodicitatea sa, care face bine la inimă. În spectacol vor avea ca invitate speciale dansatoarele de la Irish Way şi pe Petra Acker, o solistă cu un timbru foarte special, care a acceptat pentru prima dată să iasă din zona jazz/rock în care excelează.

Show-ul "Hibernal", un concept Ad Hoc, îmbină elemente de recuzită şi costume din vremea domniţelor şi a cavalerilor, cu muzică de inspiraţie medievală, într-o atmosferă de iarnă.
Ad Hoc se prezintă pentru a doua oară în faţa publicului bucureştean, după ce anul trecut s-a făcut remarcată în turneul "St. Patrick's Day Tour", alături de trupa irlandeză Coras. Portofoliul trupei include o colaborare cu cimpoierii de la Bordo Sarkany Regizene Rend, participări la festivaluri de diferite tipuri. Ad Hoc este singura trupă medievală din România invitată atât pe scene de specific, cât şi pe scene mainstream.

Autor: Călin Angheluţă