Publicat: 17 Iunie, 2014 - 11:26
Share

Soția liderului PNL, Crin Antonescu, ar putea candida din partea delegației române din grupul europarlamentar al Partidului Popular European la funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Adina Vălean, care este membră a grupului PPE doar de scurt timp, este susținută în demersul său de către europarlamentarii români din PDL, cei care, până acum o lună, erau adversarii politici ai liberalilor în România. De altfel, anunțul privind propunerea Adinei Vălean a fost făcut chiar de un europarlamentar PDL, Marian Jean Marinescu. “În acest moment se desfășoară procedura de alegere a vicepreședinților Parlamentului European, iar Delegația României în PPE o va propune pe Adina Vălean, care are șanse să câștige. Apoi trebuie să facem toate diligențele necesare așa cum am făcut și pentru mine când am candidat pentru funcția de vicepreședinte al Grupului PPE. Sper să reușesc să conving cât mai mulți colegi că merită să fie votată”, a declarat Marinescu, cel care ocupă funcția de vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European.

La rândul său, vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a explicat cum și-au împărțit europarlamentarii PNL și PDL candidaturile în cadrul grupului PPE, din care mai fac parte și europarlamentarii români ai PMP. “Preşedinţii delegaţiei României din PPE sunt Vălean şi Stolojan, ei sunt conducătorii delegaţiei formată din 15 membri, delegaţia României în PPE. Marian Jean este vicepreşedintele grupului PPE, al întregului grup PPE. Acum sperăm că Adina Vălean va fi vicepreşedintele Parlamentului European”.

Ocupată probabil cu candidatura sa pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, europarlamentarul Adina Vălean nu a mai avut timp să își schimbe și site-ul persoanal, acolo unde se prezintă în continuare ca fiind vicepreședinte al grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), grup din care și-a dar demisia de mai bine de două săptămâni.