Publicat: 7 Noiembrie, 2019 - 12:48
Share
Vasile, zis Sigfried, a rămas cu buza umflată!

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost validată de președinta Comisiei Europene pentru funcția de comisar european pe Transporturi. Ursula von der Leyen a discutat și cu Vălean, dar și cu Mureșan, dar balanţa a înclinat către Adina Vălean.

Adina Vălean va avea de trecut şi audierile în comisii. De altfel, Vălean, a fost favorizată şi de regulile privind egalitatea de gen în componenţa Comisiei Europene.

„România a transmis (...) două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu preşedintele-ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja preşedintele comisiei ENVI şi este în prezent preşedintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului transporturilor. A fost raportor pentru «Mecanismul pentru Interconectarea Europei», prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, au spus purtătorii de cuvânt ai forului continental.

„Ştiţi foarte bine că România era ultima ţară care nu îşi desemnase comisarul european. (...) Am luat decizia, sub imperiul urgenţei, pentru a repara gravele prejudicii de imagine aduse României, de desemnările iresponsabile făcute de fostul guvern. Cu toate astea, am anunţat că vom trimite preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare pentru a cere audierea candidaţilor la momentul respectiv, acum ştim, după comunicarea oficială a preşedintelui Comisiei Europene, a candidatului în Comisiile de specialitate ale Parlamentului”, a spus premierul Ludovic Orban.

 

Tag-uri Institutii: