Publicat: 2 Februarie, 2017 - 16:36
Share

Precizări legate de poziția exprimată de către Consiliul Facultății de drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu privire la adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017     

Referitor la asocierea numelui meu cu poziția exprimată de către Consiliul Facultății de drept a Universitățiide Vest din Timișoara, prin care a fost condamnată adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență nr. 13/2017, aș dori să fac câteva precizări:

În data de 1 februarie 2017, când a fost elaborată și adoptată poziția Consiliului Facultății de drept, nu eram în Timișoara, iar consultarea cu privire la poziția mea a fost făcută prin mail, urmând ca votul să fie electronic. În cadrul corespondenței, am opinat (fapt consemnat în mailul pe care l-am trimis conducerii Facultății) că nu este oportună adoptarea unei asemenea declarații, eminamente politică, în totală contradicție cu principiile Cartei Universitare. După exprimarea opiniei mele nu a existat niciun răspuns din partea conducerii facultății și nu am mai fost solicitat să-mi exprim votul electronic.

Pentru toate cele expuse mai sus, înțeleg să mă retrag din Consiliul Facultății de drept a Universității de Vest din Timișoara.

Mircea Criste                                                                            2 februarie 2017      
Adjunct al Avocatului Poporului