6 octombrie 2022

Adjunct nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu data de 26.11.2021, în urma promovării concursului, domnul locotenent colonel SEMCO Marcel Daniel este noul adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

În urmă cu mai bine de 20 de ani a îmbrăcat uniforma militară. În urma absolvirii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”-Facultatea de Drept, specialitatea Jandarmi- promoţia 2001. De la debutul carierei militare, până în prezent, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul unităţii noastre.

Inspirat încă din copilărie de cariera militară, perseverenţa şi corectitudinea i-au îndrumat paşii spre o carieră în Jandarmeria Română. Dorinţa de a cunoaşte şi de a se perfecţiona i-au creionat o carieră militară de succes. Profesionist şi devotat armei pe care o reprezintă, ofiţerul şi-a câştigat respectul colegilor şi a ocupat succesiv următoarele funcţii în cadrul unităţii: comandant de pluton, comandant de detaşament, împuternicit adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş şi împuternicit şef serviciu al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică.

Studiile de master absolvite la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, cursurile şi exerciţiile naţionale şi internaţionale, la care a participat, i-au desăvârşit pregătirea. Noul adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş a reprezentat Jandarmeria Română în cadrul exerciţiului internaţional Italia-România organizat la Trentino Alto Adige, Italia, în cadrul exerciţiilor internaţionale „Romanian Gendarmerie International Exercise-RoGendIntEx 2015-2016” şi „Charpathians Blue Shield 2017-2018” organizate de către Jandarmeria Română şi a absolvit cu succes: „Stagiul Internaţional de Formare a Comandanţilor de Detaşament în exercitarea actului de comandă la menţinerea ordinii publice” organizat de Jandarmeria Română în colaborare cu Jandarmeria Franceză, cursul de „Best practice of Intervention” organizat de Jandarmeria Română, în colaborare cu Jandarmeria Franceză şi Poliţia Spaniolă precum şi cursuri de specialitate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Experienţa a acumulat-o în cadrul sutelor de misiuni la care a participat şi coordonat, de fiecare dată făcând faţă, cu succes, provocărilor meseriei. Summit-ul NATO de la Bucureşti 2008, Summit-ul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu 2019, vizita Papei Francisc în România în Miercurea Ciuc din 2019, în special misiunile cu grad ridicat de risc, i-au rămas întipărite în minte, pentru că nu au fost deloc uşoare, au implicat o mare putere de concentrare şi coordonare, însă cele mai grele au fost acelea în care trebuia să se rupă din mijlocul familiei pentru a-şi face datoria.

Comandantul unităţii i-a transmis felicitări şi îndemnul de a sluji în continuare, cu devotament, patria!

Îi urăm succes şi o carieră plină de realizări!