23 mai 2022

Administraţia Comercială Sector 6 i-a verificat pe comercianţii care vând în pieţele primăriei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Reprezentanţii Administraţiei Comerciale Sector 6, prin Serviciul Pieţe, au demarat o amplă verificare în rândul comercianţilor din pieţele pe care le au în administrare.

Mai exact, în perioada 10-20 ianuarie, au controlat toate cântarele şi balanţele electronice utilizate de către aceştia pentru a vedea dacă mijloacele de măsurare sunt omologate şi indică corect greutatea.

Nu mai puţin de 47 de aparate, aflate pe tarabele din Pieţele Orizont, Apusului şi Valea Ialomiţei, au trecut prin testare şi s-a constatat că toate erau în regulă.

Specialiştii nu au identificat unităţi de măsură necorespunzătoare normelor sau cu valori de cântărire modificate. În plus, 16 cântare, care aveau expirată viza metrologică, dar funcţionau în parametrii, au fost actualizate.

Acţiunea a avut ca scop actualizarea şi avizarea metrologică în conformitate cu prevederile legale şi protejarea consumatorilor şi a cetăţenilor Sectorului 6.

Controalele vor fi extinse şi în pieţele administrate de către societăţi private: Drumul Taberei, Gorjului şi Veteranilor, unde se doreşte, de asemenea, crearea şi menţinerea unui comerţ civilizat şi corect.