27 iunie 2022

Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă deschiderea apelului de proiecte culturale pentru sesiunea de finanţare I/2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bugetul prevăzut este de 15 milioane de lei şi acoperă 12 arii tematice în care pot fi încadrate ofertele culturale: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ŞI NOILE MEDII, INTERVENŢIE CULTURALĂ, REZIDENŢE DE CREAŢIE, EDUCAŢIE PRIN CULTURĂ, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV.

„Din păcate nu am putut menţine calendarul anunţat din lipsa resurselor bugetare necesare pentru plata evaluatorilor. Membrii consiliului şi echipa AFCN, dorim să reafirmăm preocuparea continuă în vederea consolidării unui climat predictibil, care să permită dezvoltarea durabilă a mediului cultural şi asigurarea unei oferte culturale relevante publicului de toate vârstele, pe tot parcursul anului.

Mulţumim domnului ministru Gheorghiu, doamnei secretar de stat Popovici şi tuturor colegilor din Ministerul Culturii care au identificat cea mai rapidă soluţie pentru asigurarea necesarului bugetar în vederea lansării în timp util a apelului de proiecte.” a dorit să precizeze doamna Irina Cios, directoarea AFCN.

Un operator cultural poate înscrie în maximum 2 (două) oferte culturale pe sesiune. Precizăm că în cadrul acestei sesiuni se pot depune proiecte de rezidenţe de creaţie, arie care se anunţă doar o dată pe an, în sesiunea din septembrie.

Se menţine condiţia de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online începe pe 8 septembrie şi se încheie pe 7 octombrie 2021.

Vă invităm să consultaţi toate documentele publicate, care sunt revizuite la fiecare sesiune. Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii I/2022 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Invităm totodată experţii interesaţi să se implice ca evaluatori, să-şi înscrie candidatura în aplicaţia online. Candidatura se depune individual, începând cu 8 septembrie, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale şi a candidaturii evaluatorilor este 7 octombrie 2021, ora 17:00.

*