Publicat: 27 Februarie, 2018 - 12:08
Share

Administraţia Naţională a Penitenciarelor face demersuri pentru scoaterea la concurs a posturilor vacante din sistem - Rezultatul Recomandării formulate de către Avocatul Poporului

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat efectuarea unor demersuri potrivit cărora într-o primă etapă vor fi scoase la concurs un procent de maxim 50% din totalul posturilor ce se vacantează după data de 1 ianuarie 2018 şi ulterior, la prima rectificare bugetară, se va proceda la iniţierea unui nou memorandum prin care se va solicita aprobarea scoaterii la concurs a posturilor vacante din sistemul penitenciar. Faţă de situaţia concretă din Penitenciarul Vaslui, s-a comunicat că unitatea a primit efectiv o suplimentare de 64 de posturi ajungându-se astfel la o capacitate de 78% din efectivele optime (anterior Recomandării această capacitate era de 63%), iar pentru rezolvarea situaţiei se vor continua demersurile legale pentru ocuparea a încă 4061 de posturi la nivel de ţară (necesarul optim).

Răspunsul A.N.P. este urmarea sesizării din oficiu, a demersurilor şi Recomandării făcute de către Avocatul Poporului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor după ce, în 8 decembrie 2017, pe unele posturi de radio (ex. Europa FM) şi pe portaluri de ştiri (surse.ro) s-au publicat articole potrivit cărora "peste jumătate dintre agenţii Penitenciarului Vaslui refuză să mai intre în serviciu, ei reclamând lipsa de personal, numărul mare de ore suplimentare lucrate şi neplătite, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP)".

Reamintim faptul că Avocatul Poporului s-a mai sesizat cu privire la aceste aspecte, în urma unei anchete la Spitalul Penitenciarului Jilava, în 2015, finalizată cu o Recomandare a Avocatului Poporului către Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Matei Vîrtosu
Purtător de cuvânt
AVOCATUL POPORULUI
 

Tag-uri Nume: