Publicat: 2 Mai, 2019 - 16:55

După doi ani de evaluări complexe și riguroase din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, Philip Morris Internaţional (PMI) a obţinut acordul FDA pentru comercializarea pe piața din S.U.A. a dispozitivului IQOS.

Spre deosebire de țigări, sistemul IQOS încălzește în loc să ardă tutunul. IQOS este primul dispozitiv electric ce încălzește tutunul în loc să-l ardă care a primit de la FDA autorizare de comercializare pe piața din S.U.A, de când, din 2009, FDA a devenit responsabilă de reglementarea produselor din tutun. Statele Unite se vor alătura celor 47 de țări unde IQOS poate fi comercializat legal.
“Decizia FDA de a aproba comercializarea IQOS în Statele Unite este un pas important pentru cei aproape 40 de milioane de fumători americani. Unii se vor lăsa de fumat. Cei mai mulți însă vor continua să fumeze. Pentru aceștia, IQOS oferă o alternativă fără fum continuării fumatului. În doar doi ani, 7,3 milioane de oameni din întreaga lume au abandonat țigările și au trecut la utilizarea exclusivă a IQOS. Decizia de astăzi a FDA pune la dispoziția fumătorilor adulți americani această opțiune. La PMI, suntem hotărâți să înlocuim țigările cu alternative fără fum, care combină tehnologia avansată cu validări științifice solide. Anunțul FDA este un moment istoric.” a declarat André Calantzopoulos, Chief Executive Officer, PMI.
El a adăugat: “FDA stabilește norme clare de comercializare, incluzând reglementări de marketing care să mărească șansele fumătorilor adulți să schimbe țigările convenționale și să reducă riscul utilizării într-o manieră care nu este avută în vedere. Susținem în totalitate acest obiectiv. FDA a ridicat standarde înalte și vom lucra împreună pentru a le implementa, pentru ca IQOS să ajungă la audiența potrivită – actualii fumători adulți.”
PMI va introduce IQOS pe piața americană printr-o licență exclusivă Altria Group, a cărei subsidiară, Philip Morris USA are expertiza de piață și infrastructura necesare pentru o lansare de succes. 
PMI a supus analizei FDA un set de date științifice care să susțină  solicitările adresate FDA. Pe lângă cea de comercializare (aprobată), mai este sub analiză cea referitoare la dreptul de a include IQOS în categoria “Produs din tutun, cu risc modificat”. 
PMI construiește un viitor bazat pe noua categorie de produse fără-fum care, deși nu lipsite complet de riscuri, reprezintă o alegere mai bună decât continuarea fumatului. 

Philip Morris International (PMI) transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum și, în cele din urmă, pentru a înlocui țigaretele convenționale cu produse fără fum în beneficiul adulților care altfel ar continua să fumeze, al societății, companiei și acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum și a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara SUA. PMI construiește o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produs, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI își dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor fumătorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS include produse care încălzesc tutunul în loc să îl ardă și produse cu vapor care conține nicotină. La 31 martie 2019, PMI estimează că aproximativ 7.3 miloane de fumatori adulți au încetat să fumeze și folosesc IQOS. Acesta este disponibil spre comercializare în 47 de piețe în orașe cheie sau la nivel național, sub marca IQOS. 

Tag-uri Institutii: