Publicat: 7 Aprilie, 2017 - 13:16
Share

Data de 7 aprilie a fost decretată 'Ziua Mondială a Sănătății' pentru a marca înființarea Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 1948. Alegerea, în fiecare an, a unei teme care să evidențieze o arie prioritară a sănătății publice este deja tradiție, iar tema pentru anul 2017 o constituie depresia.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, mai mult de 300 de milioane de oameni trăiesc cu această afecțiune la nivel mondial, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului acestora.

În România, la finalul anului 2015, figurau aproximativ 42000 cazuri noi de îmbolnăvire, țara noastră poziționându-se astfel pe locul 29 din 30 de state incluse în analiză, conform Indicelui de Integrare a Sănătății Mintale. Aceste statistici nu reflectă, însă, cu exactitate realitatea, deoarece mulți dintre cei care se confruntă cu depresia nu sunt diagnosticați și nu au acces la tratament.

Administrația Prezidențială se alătură campaniei 'Depression: let's talk', asociată temei alese în acest an pentru Ziua Mondială a Sănătății, în scopul eliminării stigmatizării, precum și al conștientizării importanței apelării la ajutor specializat de către persoanele afectate de depresie.