Publicat: 9 Iulie, 2012 - 17:43
Share

Traian Băsescu nu a solicitat nicio convorbire cu niciunui şef de stat sau guvern, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, care vine să răspundă  declaraţiilor unor lideri USL potrivit cărora preşedintele Băsescu i-a solicitat o convorbire cancelarului german Angela Merkel.
 
"Declarațiile unor lideri ai USL care au afirmat că președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat o convorbire cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel. Referitor la declarațiile unor lideri ai USL făcute luni, 9 iulie a.c., care au afirmat că președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat o convorbire cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, Administrația Prezidențială face următoarea precizare. Președintele României, domnul Traian Băsescu, nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situației actuale din România niciunui șef de stat sau de guvern", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, Luni, pentru ORF, că încălcarea statului de drept în România este "inacceptabilă".
 
 Merkel a făcut referire şi la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, cu care a avut o discuţie în prealabil.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, declarat că nu Angela Merkel a fost cea care l-ar fi sunat pe Traian Băsescu pentru a se informa cu privire la situaţia din România, ci preşedintele  Traian Băsescu a fost cel care s-a "milogit" de cancelarul german.