Publicat: 25 August, 2017 - 10:50
Share

Administraţia Trump pregătește desemnarea unui nou ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, care să-l înlocuiască pe Hans Klemm, potrivit Naţional.

Pe acest post ar fi favoriți: Elias Wexler şi John Rakolta Jr.

"Şi chiar dacă Wexler se află în ultimele zile în „pole position”, se pare că, la acest moment, Rakolta este marele favorit pentru a fi desemnat drept noul ambasador al SUA în ţara noastră!. (...) Elias Wexler este primul nume care i-a fost propus preşedintelui Donald Trump pentru a-l înlocui pe Hans Klemm ca şef al misiunii diplomatice americane la Bucureşti. (...) Cu ceva vreme în urmă, statutul de important om de afaceri a lui Elias Wexler a fost confirmat de numirea acestuia drept vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Româno- Americane. Poziţie din care s-a dovedit un luptător constant şi vivace pentru promovarea intereselor României, el fiind cel care a militat din toate puterile şi punându-şi toate cunoştinţele la bătaie pentru acordarea unor condiţii speciale de vize pentru investitorii români care ar vrea să înfiinteze firme în SUA.", scrie jurnalistul Cătălin Tache.
Referitor la John Rakolta Jr, jurnalistul susţine că "este cunoscut drept un republican convins, fiind chiar un sponsor generos a diverse campanii prezidenţiale, începând chiar cu cea a lui George Bush din 2004. De asemenea, familia Rakolta este cunoscută drept susţinătoare şi a unor alţi influenţi politicieni republicani americani precum Mitt Romney, cu care John Jr. este bun prieten de câteva decenii, Rick Snyder sau Marco Rubio. Consul general onorific al României în Detroit, John Rakolta Jr. controlează compania de construcţii preluată de la tatăl său, Walbridge International, cu care de-a lungul vremii a şi făcut ceva afaceri în România."