27 iunie 2022

Admitere 2022 la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Admitere 2022

Luni, 4 iulie a.c., la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va începe concursul de admitere 2022 pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat, la toate cele 11 facultăţi. Admiterea demarează la scurt timp după ce universitatea suceveană şi-a confirmat statutul de instituţie de învăţământ superior de elită, fiind ierarhizată, pentru al doilea an consecutiv, în celebrul top internaţional QS World University Rankings şi plasată între primele 1400 de universităţi ale lumii şi între primele 11 universităţi din România.

În acest an, USV va oferi candidaţilor din regiunea de nord-est, care doresc să îşi înceapă sau să îşi continue studiile universitare, cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa, repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat şi formare continuă. În ceea ce priveşte studiile de licenţă, îi informăm pe viitorii candidaţi că USV şi-a continuat politica de actualizare, diversificare şi adaptare a ofertei educaţionale la noile contexte economice şi sociale.

Astfel, pentru sesiunea iulie 2022, pe lângă specializările de tradiţie, absolvenţii de liceu se vor putea orienta şi către unele noi: Biologie, Biochimie, Echipamente şi sisteme medicale, Tehnică dentară, Autovehicule rutiere, Echipamente de comandă şi control pentru autovehicule, Robotică, Reţele şi software de comunicaţii, Energetică şi tehnologii informatice, Ştiinţe gastronomice şi Resurse umane.

Evidenţiem faptul că, dintre cele 1400 locuri bugetate (fără taxă) disponibile la ciclul de studii de licenţă, 40 de locuri sunt alocate absolvenţilor de liceu din mediul rural, iar 22 de locuri sunt pentru absolvenţii de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi candidaţii de etnie rromă. De asemenea, a fost alocat un număr de 5 locuri bugetate pentru studii universitare de licenţă şi 5 locuri bugetate pentru studii universitare de master, din totalul locurilor bugetate, pentru persoanele cu cerinţe educaţionale speciale/dizabilităţi, în vederea asigurării egalităţii de şanse şi integrării efective în viaţa socială. Candidaţii înscrişi în această categorie au prioritate la înmatriculare.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2022, cu repartizarea celor peste 6000 de locuri bugetate şi cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licenţă, masterat şi doctorat, pot fi obţinute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăţi şi explicaţii cu privire la probele de concurs.

În ceea ce priveşte procesul de înscriere, anunţăm faptul că, şi în acest an, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locaţiile din campusul USV, cât şi on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă. Candidaţii care se vor înscrie on-site vor putea utiliza 4 panouri de orientare în campus, amplasate în punctele principale de acces către sălile de înscrieri – la intrările în corpurile A, D şi E şi în zona barierei de la corpul B. De pe aceste panouri, candidaţii vor putea scana coduri QR, prin intermediul cărora se va deschide un clip video cu traseul către corpul în care se află sălile de înscrieri ale fiecărei facultăţi, după care vor urma indicatoarele de orientare amplasate în interior. Clipurile au fost realizate de studenţi voluntari, care îşi doresc să faciliteze orientarea în campus a viitorilor colegi.

Pentru a uşura procedura de depunere a actelor în on-line, platforma de admitere a USV pune la dispoziţie şi un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va putea fi accesat în momentul înscrierii şi încărcării documentelor în platformă.

Totodată, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toţi bobocii vor primi un sprijin material, constând într-un laptop sau o tabletă şi o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni şi cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii 3 studenţi înmatriculaţi cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studii burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenţi vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 şi 1100 lei pe lună, timp de 12 luni.

Procesul de admitere 2022 se va desfăşura în perioada 4-13 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde există probe, şi 4-15 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfăşura în perioada 5-9 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, şi 5-12 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 27 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Sursa foto Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava