5 octombrie 2022

Admitere la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fii #extraordinar. Alege să transformi lumea într-un loc mai bun.

Sol – Apă – Aer – Viaţă

Află despre viaţă şi agricultură, despre cercetare şi inovare. Explorează-ţi pasiunile şi profesează într-un domeniu al viitorului! Cele 7 facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti îţi oferă o experienţă de învăţare într-un mediu academic modern.

Înscrie-te online între 1-23 Iulie 2021 pe www.usamv.ro/admitere.

# 1: Ai 62 de programe de studii de viitor, 7 facultăţi în 2 campusuri verzi de 50 ha

Pământul, apa, aerul sunt elementele esenţiale pentru susţinerea vieţii pe Terra. Misiunea noastră este să asigurăm bunăstarea oamenilor, dar şi a mediului. Nevoia de hrană pentru o populaţie în creştere continuă, producţia de alimente curate şi sănătoase, alături de atenuarea efectelor negative ale schimbărilor climatice, sunt provocările la care noi trebuie să răspundem. Agricultura de precizie, digitalizarea, biotehnologiile moderne şi tehnologiile ecologice în cultura plantelor şi creşterea animalelor sunt armele pe care le avem la dispoziţie într-o lume în schimbare.

Alege unul dintre programele de studii de licenţă, master sau doctorat ale USAMV Bucureşti şi vei avea oportunitatea de a te forma profesional şi specializa în domenii prioritare de dezvoltare în facultăţile de Agricultură, Horticultură, Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Medicină Veterinară, Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management şi Dezvoltare Rurală.

Vei obţine cunoştinţele fundamentale şi abilităţile practice, pentru a ocupa un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor!

# 2: Vei intra într-o comunitate activă care susţine formarea ta la standarde europene

Îţi vei dezvolta abilităţile practice şi vei participa la activităţi de formare, încă din prima zi, în câmpuri experimentale, clinici, laboratoare şi centre de cercetare. Vei avea la dispoziţie staţiuni moderne de cercetare-dezvoltare: Pietroasa pentru viticultură şi vinificaţie, Istriţa pentru pomicultură şi producerea materialului săditor şi Moara Domnească pentru cultura plantelor de câmp şi creşterea animalelor.

Te vei putea implica în proiecte la nivel naţional sau internaţional, în asociaţiile studenţeşti, în Centrul Cultural ExTerra Aurum şi în Clubul Sportiv Agronomia. Ca student european vei participa la mobilităţi prin Programul Erasmus+ la oricare din cele peste 170 de universităţi şi instituţii partenere şi vei fi susţinut de către universitate prin burse speciale, în toate demersurile tale.

# 3: Vei câştiga abilităţi valoroase pentru a-ţi asigura un start de succes în carieră

Îţi suntem alături din prima zi şi te pregătim pentru angajare sau pentru a deveni antreprenor, prin activităţi de orientare în carieră, consiliere vocaţională şi antreprenorială, cursuri de perfecţionare etc. Prin tot ceea ce facem ne asigurăm să absolvenţii noştri bine pregătiţi şi ambiţioşi vor păşi în următoarea etapă a vieţii lor, cu încredere într-o carieră de succes.

USAMVJobs.ro este doar unul din instrumentele prin care studenţii, absolvenţii şi angajatorii pot interacţiona direct.

Află răspunsuri la toate întrebările tale în sesiunile LIVE pe Facebook dedicate prezentării facultăţilor din Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Vino alături de noi între 5 şi 8 iulie, de la ora 14.00!

Înscrierile pentru concursul de admitere online la toate cele şapte facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV Bucureşti), vor începe din data de 5 iulie 2021 pentru toate programele de studii universitare de licenţă, şi din data de 28 iunie 2021 pentru programele de master.

La programele în limbile engleză şi franceză de la Facultatea de Medicină Veterinară, înscrierile încep din data de 1 iulie 2021.

Înscrie-te ONLINE la una dintre cele 7 facultăţi ale USAMV Bucureşti: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

Peste 5400 de locuri, din care 2312 de locuri la buget, sunt disponibile la cele şapte facultăţi ale USAMV Bucureşti, pentru studii universitare de licenţă şi master.

Admiterea la Studii Universitare de LICENŢĂ

Perioada de înscriere:

– 5-23 iulie programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

– 5-21 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară

– 1-16 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară (engleză/franceză)

Criteriile de admitere:

* pentru programele de la Facultatea de Agricultură, Horticultură, Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management şi Dezvoltare Rurală sunt:

– 70% media de la bacalaureat

– 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la bacalaureat: limba română/ limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.

* pentru programul de studii de la Facultatea de Medicină Veterinară sunt:

– 50% nota obţinută la proba scrisă, susţinută online

– 50% media de la bacalaureat

Admiterea la Studii Universitare de MASTER

Perioada de înscriere:

– 28 iunie – 17 iulie, pentru toate programele de studii organizate în cele şapte facultăţi din cadrul USAMV Bucureşti

Criteriile de admitere:

– 10% notă obţinută la proba scrisă (eseu)/online

– 90% media anilor de studii de licenţă

Admiterea la Studii Universitare de DOCTORAT

Perioada de înscriere:

– 6-17 septembrie

Criteriile de admitere:

– examen competenţe lingvistice

– examen oral

Detalierea numărului de locuri, pe programe de studii şi domenii, precum şi alte informaţii privind Admiterea 2021 se găsesc la adresa: www.usamv.ro/admitere.

Keep in touch Facebook USAMV Bucureşti