Publicat: 4 Septembrie, 2016 - 14:00
Share

Universitatea Politehnica Timișoara organizează, în intervalul 5-16 septembrie 2016, sesiunea de toamna a concursului de admitere pentru ciclul licență. Candidații au la dispoziție 292 locuri bugetate, respectiv peste 500 locuri cu taxă. Mai multe informații despre împărțirea locurilor disponibile pe facultăți și specializări pot fi găsite în următorul tabel.

Candidații se pot înscrie în perioada 05 — 09 septembrie, la sediile facultăților. Concursul de admitere va avea loc în data de 12 septembrie la toate specializările, rezultatele finale fiind afișate în 16 septembrie, după cele 3 rânduri de confirmări.

'Admiterea la facultate în luna septembrie reprezintă o oportunitate pentru tinerii care și-au reevaluat drumul în carieră, pentru cei care doresc să urmeze o dublă specializare, dar mai ales pentru elevii care au promovat Bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Îi încurajăm pe toți să se înscrie la specializările unei universități de prestigiu, care să le asigure un viitor profesional de succes.', a declarat Rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban.

Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul UPT, la secțiunea Admitere.

UPT se numără printre puținele universități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi, netimișoreni, în cele 16 cămine studențești (aproximativ 6000 de locuri de cazare). Servirea mesei se poate face în restaurantele studențești, la prețuri preferențiale. Studenții UPT își desfășoară orele de educație fizică și activități recreative în cadrul a două baze sportive cu dotări de ultimă oră: două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit și unul descoperit; terenuri acoperite și descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pistă de atletism; săli de forță și fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru politehniști. De asemenea, studenții UPT beneficiază au acces gratuit la noua Bibliotecă — un spațiu impresionant, dotat cu tehnologie de ultimă generație și spații proiectate pentru toate nevoile studenților: studiu individual sau în grup, ședințe de lucru internaționale etc.