Publicat: 7 Iulie, 2020 - 11:25
Share

Situaţia epidemiologică din ultima perioadă a adus în atenţie tot mai mult variantele de învăţământ online. Universităţile au dezvoltat o serie de platforme online de învăţare, iar Universitatea Politehnica Timişoara este pionier şi în acest domeniu, Campusul Virtual dezvoltat în cadrul Centrului ID/IFR şi e-Learning (CeL) fiind una dintre cele mai dezvoltate astfel de platforme educaţionale, cu multă experienţă.

Pe lângă cursurile postuniversitare de specializare sau perfecţionare, aici pot fi urmate, în forma de învăţământ la distanţă (ID) sau învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR), şi studii complete de licenţă, acreditate şi care conferă aceeaşi diplomă ca în cazul studiilor la forma de învăţământ cu frecvenţă. Avantajul este că acestea pot fi urmate şi de cei care doresc să-şi păstreze şi locul de muncă sau care, pur şi simplu, doresc să înveţe în ritmul lor.

Admiterea la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă se face în baza unui concurs de dosare, pe baza mediei de la examenul de bacalaureat. Pentru anul de învăţământ 2020-2021 se fac înscrieri, până în data de 18 iulie 2020, la următoarele specializări:

- Informatică - 3 ani de studiu, învăţământ la distanţă, în colaborare cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare - 100 locuri;

- Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii - 4 ani de studiu, învăţământ la distanţă, în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale - 50 locuri;

- Comunicare şi Relaţii Publice - 3 ani de studiu, învăţământ la distanţă, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării - 75 locuri;

- Tehnologia Construcţiilor de Maşini - 4 ani de studiu, învăţământ cu frecvenţă redusă, în colaborare cu Facultatea de Mecanică - 60 locuri.

Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021 se realizează online, personal de către fiecare candidat, folosind aplicaţia dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/).

Taxa de studiu este 2.550 de lei/an în cazul specializării Comunicare şi Relaţii Publice şi 3.600 de lei/an în cazul celorlalte specializări.

Detalii suplimentare, pe pagina Centrului ID/IFR şi e-Learning (https://elearning.upt.ro/ro/admitere/).

Tag-uri Institutii: