22 ianuarie 2022

Admiterea 2021 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Înscrierile din acest an s-au încheiat cu succes. Mulţumim tuturor candidaţilor care au ales universitatea noastră. Suntem o comunitate vie şi, cu noii studenţi care vor păşi pentru prima dată în toamnă în universitatea noastră, avem şansa să creştem, să ne dezvoltăm, să depăşim cu bine provocările.

În această sesiune de admitere au fost validate peste 6000 de dosare. Dintre acestea aproximativ 5000 de dosare au fost validate pentru concursurile de admitere la programele de licenţă şi aproximativ 1000 la programele de master. O parte din facultăţi continuă înscrierile la master până în toamnă, conform calendarului de admitere al ULBS.

Încrederea pe care ne-au acordat-o cei care au ales programele de studii de licenţă sau de masterat ale universităţii noastre ne responsabilizează şi ne bucură, în egală măsură. Suntem convinşi că, alături de ceilalţi studenţi din anii mai mari, alături de cadrele didactice şi de personalul administrativ, vom reuşi să trecem cu succes peste orice provocare pe care o vom întâlni, cum a fost şi această pandemie. Tocmai de aceea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a încurajat şi încurajează în continuare campania de vaccinare. La nivelul universităţii, un procent de 80% dintre angajaţi sunt vaccinaţi şi un număr de peste 200 de studenţi au fost implicaţi în diferite activităţi de voluntariat împotriva Covid-19.

Am făcut aceste eforturi şi le vom face în continuare pentru că ne dorim ca viaţa noastră, a tuturor, să revină la normalitate şi suntem convinşi că doar vaccinarea poate fi soluţia în lupta cu acest virus. Deşi nu vom condiţiona de vaccinare accesul în sălile de curs, le recomandăm tuturor studenţilor noştri, actuali şi viitori, să se informeze din surse oficiale şi să ia decizia în cunoştinţă de cauză.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este pregătită pentru a începe anul universitar 2021-2022 în format „faţă-în-faţă”, în sălile de curs. Am învăţat lecţiile pandemiei şi ne-am dezvoltat abilităţile digitale, ceea ce e un lucru foarte bun. Vom folosi aceste competenţe şi în viitor, în activităţile didactice, iar acest lucru cred că va ajuta procesul educaţional. Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activităţile didactice şi evenimentele să se desfăşoare în sălile de studiu, în bibliotecă, în amfiteatre şi aule, în sălile de laborator. Desigur, toate acestea depind de contextul pandemic şi de aceea susţinem campania de vaccinare cu toate forţele.

Decizia noastră de a reveni în sălile de curs nu poate fi întoarsă decât de o hotărâre a autorităţilor competente, în contextul creşterii cazurilor de îmbolnăvire, deci doar dacă ameninţarea la adresa sănătăţii noastre şi a celor dragi nouă va creşte”, a declarat Sorin RADU, Rectorul ULBS.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Biroul de Presă