21 septembrie 2021

Admiterea online la Universitatea de Vest din Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Admiterea online la Universitatea de Vest din Timişoara:

Become Your Best! – la „Vest”

Timişoara – oraşul vestic în care tinerii îşi definesc cea mai bună versiune a lor, la UVT

Procesul de admitere la studii universitare din anul 2021 reprezintă un moment iniţiatic, marcat prin energie pozitivă, în care absolvenţii examenului de bacalaureat vor alege cum să-şi profileze un viitor „SMART”. La Universitatea de Vest din Timişoara aceştia sunt aşteptaţi de cel mai bogat portofoliu de domenii şi programe de studii şi de cel mai divers mediu academic şi multicultural, caracteristice principalei universităţi comprehensive a regiunii.

O întreagă comunitate, a oraşului şi a Universităţii de Vest din Timişoara, le oferă tinerilor talentaţi cea mai bună şansă de dezvoltare personală şi de formare pentru carieră. Viitorii studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara găsesc, în timpul anilor de studii, o cale a aspiraţiilor, a devenirii şi a succesului.

La UVT, fiecare viitor student va învăţa să dea un sens propriu chemării binecunoscute: „Become Your Best!” – pentru a deveni cea mai bună versiune a sa. Peste 16.000 de studenţi, dintre care mai mult de 1.000 de studenţi internaţionali, alături de 800 de cadre didactice, cercetători şi specialişti, oferă cel mai dezvoltat set de opţiuni pentru studiile universitare.

Pachetul educaţional oferit noilor studenţi acoperă o multitudine de variante de pregătire aprofundată, comprehensivă şi inovatoare. Cu peste 150 de programe de studii, grupate în 34 de domenii de licenţă şi de masterat, dar şi prin 22 de domenii de studii universitare de doctorat, cele 11 facultăţi ale UVT oferă cele mai flexibile trasee pentru orientarea spre profesiile viitorului:

– Arte şi Design

– Chimie, Biologie, Geografie

– Drept

– Economie şi Administrare a Afacerilor

– Educaţie Fizică şi Sport

– Fizică

– Litere, Istorie şi Teologie

– Matematică şi Informatică

– Muzică şi Teatru

– Sociologie şi Psihologie (incluzând şi domeniile Asistenţă socială şi Ştiinţe ale educaţiei)

– Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea:

„Începerea studiilor universitare este un moment aparte al vieţii, plin de însemnătate, în care contează o bună orientare şi informare. Îi invităm pe viitorii candidaţi să se informeze cu privire la programele de studii oferite de UVT, dar şi să-şi seteze din timp opţiunile pentru pregătirea procedurilor de înscriere online.
Portalul admiterii https://admitere.uvt.ro/ – cel mai complex portal dedicat procesului de admitere al unei universităţi din România – cuprinde acum toate informaţiile de care au nevoie candidaţii, actualizările şi cele mai noi proceduri armonizate, pregătite pentru admiterea 2021. În curând va fi disponibil şi procesul de înscriere online, care va aduce candidaţii doar la un pas distanţă de viaţa de student la UVT. Pentru anumite programe de studii, candidaţii vor urma să susţină probe de admitere specifice în luna iulie a acestui an.

Viitorii studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara au la dispoziţie atât cel mai larg şi flexibil set de opţiuni educaţionale, de stagii de practică şi de oportunităţi de angajare, încă din timpul studiilor, cât şi o reţea de oportunităţi internaţionale, în cadrul schimburilor Erasmus+ şi a programelor din reţeaua universitară europeană UNITA, din care UVT face parte.

Mai mult, a fi student la UVT implică şi bucuria evenimentelor culturale şi artistice din Timişoara, o atmosferă specifică ce va renaşte în a doua jumătate a acestui an, după ce valul pandemiei se va diminua, când viaţa efervescentă a oraşului va reveni la normalitate, cu evenimente unice, academice, culturale, artistice sau sportive, în cea mai vie comunitate urbană din vestul ţării.

Îi aşteptăm la UVT pe toţi aspiranţii la studii universitare, atât pe cei care au ales deja programul pe care vor să îl urmeze, cât şi pe cei care sunt încă indecişi – şi cărora le putem oferi sprijin şi consiliere, prin platforma YTM şi prin activităţile Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră al UVT -, indiferent de profilul preferinţelor proprii pentru studii umaniste, reale sau vocaţionale, asigurându-i că în oferta UVT vor regăsi opţiunea potrivită lor.
Îndemnul nostru – Become Your Best! – îi cheamă pe viitorii candidaţi în Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023, oraşul vestic unde tinerii îşi definesc cea mai bună versiune a lor, prin viaţa de student la UVT”.

De ce este UVT altfel? Toate detaliile, pe site-ul dedicat admiterii la UVT: https://admitere.uvt.ro/despre-uvt/de-ce-este-uvt-altfel/

Vă aşteptăm cu drag la UVT, universitatea care vă aduce viaţa de student la un click distanţă! Become Your Best!