29 iunie 2022

Adolescent ascuns în geamantan, descoperit la P.T.F. Curtici

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.

Astăzi dimineaţă, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitaţie, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunţit al bagajelor.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit că persoana în cauză este cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani. Femeia a declarat că este concubina fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun