21 septembrie 2021

Adolescenţii din România pot vota filmul european preferat pentru Young Audience Award 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tinerii cu vârste între 12-14 ani din România se pot înscrie şi anul acesta în competiţia EFA Young Audience Award (YAA), pentru a alege cel mai bun film european pentru adolescenţi. Competiţia este organizată în România de EducaTIFF, programul de educaţie cinematografică al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu European Film Academy (Academia Europeană de Film).

Filmele pot fi vizionate şi votate online între 21 – 24 aprilie 2021. Câştigătorul titlului de „Cel mai bun film european de tineret”, la cea de-a opta ediţie, va fi ales din trei filme nominalizate, prin votul adolescenţilor selectaţi din 38 de tari.

Cum funcţionează ?
• Până vineri, 9 aprilie, adolescenţii cu vârste între 12-14 ani se pot înscrie completând acest formular: https://forms.gle/FKeC1yxthbe36BUw9

• Participanţii selectaţi vor fi validaţi şi vor primi o parolă personalizata, prin care vor putea accesa platforma de vizionare a filmelor.

• Filmele vor putea fi vizionate online între 21-24 aprilie, pe platforma indicată de organizatori.

• Duminică, 25 aprilie, micii juraţi vor participa la discuţii pe tema filmelor şi vor putea vota online filmul preferat. În aceeaşi zi, va avea loc şi festivitatea de premiere a celui mai bun film european pentru adolescenţi al anului, transmisă live pe yaa. Europeanfilmawards. Eu.

Filme nominalizate:
Pinocchio, regia Matteo Garrone (aventuri, fantasy) | Trailer
Creaţia bătrânului sculptor Geppetto prinde viaţă ca prin magie. Marionetă din lemn Pinocchio visează să devină un băiat adevărat. Uşor confuz, Pinocchio trece printr-o serie de aventuri în timp ce este păcălit şi urmărit de bandiţi printr-o lume fantastică plină de creaturi magice. Prietena să loială, Zâna cu Păr Turcoaz, încearcă să-l facă să înţeleagă că visul său de a deveni un băiat adevărat nu se va îndeplini până când Pinocchio nu va învăţa din propriile greşeli.

The Crossing, regia Johanne Helgeland (dramă, aventuri) | Trailer

Părinţii unei fetiţe de 10 ani, Gerda, şi a fratelui ei, Otto, fac parte din rezistenţa norvegiană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Într-o zi, chiar înaintea Crăciunului din 1942, părinţii lor sunt arestaţi. Rămaşi singuri, cei doi fraţi descoperă un loc secret în subsolul casei lor, unde stau ascunşi doi copii evrei, Sarah şi Daniel. Acum Gerda şi Otto trebuie să termine ce au început părinţii lor: să-i ajute pe Sarah şi Daniel să scape de nazişti şi să treacă graniţa către Suedia pentru a se reuni cu familia lor. Un film despre încredere, loialitate şi curajul de care pot da dovadă chiar şi cei mai mici dintre noi.

Wolfwalkers, regia Tomm Moore, Ross Stewart (animaţie, fantasy) | Trailer

Într-o vreme când totul se baza pe superstiţii şi magie, o tânără ucenic-vânator, Robyn Goodfellowe, călătoreşte în Irlanda cu tatăl ei pentru a vâna ultima haită de lupi. În timp ce explorează ţinuturile interzise din afara zidurilor oraşului, Robyn se împrieteneşte cu Mebh, o fată cu spirit liber dintr-un trib misterios ai cărui membri ar avea, se pare, capacitatea de a se transforma în lupi pe timpul nopţii. În timp ce o cauta pe mama dispărută a lui Mebh, Robyn descoperă un secret care o atrage şi mai departe în lumea fermecată a Wolfwaker-ilor, riscând să se transforme în ceea ce tatăl ei venise să distrugă.

***

EFA Young Audience Award România
European Film Academy – Young Audience Award este un eveniment organizat în România de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care a iniţiat programul de educaţie cinematografică pentru elevi EducaTIFF. Programul EducaTIFF îşi propune introducerea publicului tânăr şi foarte tânăr în lumea cinematografiei şi a producţiei de film şi influenţarea primilor paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

European Film Academy (EFA) /Academia Europeană de Film a fost fondată în 1998 şi reuneşte, în prezent, peste 3.000 de profesionişti din industria filmului european. Organizaţia are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audienţă, inclusiv în rândul publicului foarte tânăr. Acest eveniment este organizat de EFA şi EFA Productions, cu sprijinul Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) şi al Uniunii Europene, prin Creative Europe – Media Programme.